Victor Ponta, înaintea şedinţei PSD şi a începerii procesului: Sper ca toată lumea să ţină cont de Ziua PĂCII

Premierul Victor Ponta are luni o zi grea. Începe procesul în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul Turceni-Rovinari, iar colegii din PSD îi decid "soarta", după trimiterea lui în judecată. Cu toate astea, Ponta şi-a găsit timp să transmită un mesaj de Ziua Internațională a Păcii, în care vorbește despre "puterea creativă extraordinară pe care o are buna-înțelegere".

21 sept. 2015, 08:06

Ziua Internațională a Păcii — o sărbătoare a Organizației Națiunilor Unite de care sper să țină cont toată lumea, mai ales cei din zonele de conflict de pe glob. De multe ori cred că din cauza tumultului de zi cu zi uităm de puterea creativă extraordinară pe care o are buna-înțelegere. O zi frumoasă tuturor!„, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta a adăugat la mesaj şi o imagine cu mai mulţi porumbei, care simbolizează prietenia, pacea interioară, armonia, împăcarea.

Ziua Internațională a Păcii a fost instituită în 1981. Tema din 2015 este „Parteneriate pentru Pace — Demnitate pentru toți”.

Procesul lui Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul Turceni-Rovinari, începe luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, chiar în ziua în care PSD decide soarta premierului, după trimiterea acestuia în judecată.

Luni, de la ora 12.00, este primul termen stabilit de judecătorul de cameră preliminară pentru verificarea măsurilor asiguratorii şi preventive din dosar.

Cu o oră mai devreme, PSD se va întruni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care ar urma să decidă „soarta” premierului Victor Ponta, după trimiterea acestuia în judecată.

CITEŞTE ŞI: ŞEDINŢĂ la PSD. Dragnea: „Victor Ponta vrea să rămână la conducerea Guvernului”