Victor Ponta, întâlnire discretă cu Tony Blair. Ce sfaturi a primit de la fostul premier al Angliei

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, duminică după-amiază, cu Tony Blair, fostul prim-ministr al Marii Britanii, cei doi fiind surprinşi în timp ce intrau într-un restaurant din Capitală, informează România TV.

09 iun. 2013, 17:58

„Domnul Blair mergea spre Israel şi s-a oprit la Bucureşti. Am luat masa şi am vorbit despre care este opinia lui despre ce se va întâmpl în Europa. (…) E un om de la care am enorm de mult de învăţat, chiar dacă nu mai e decât un fost prim-ministru, dar e un fost foarte mare prim-ministru dintr-o ţară importantă şi cu o cultură politică de la care avem foarte mult de învăţat. Pentru mine să întreb lucruri cu care mă confrunt în fiecare zi pe cineva care a stat 10 ani într-o poziţie de prim-ministru e o oportunitate extraordinară„, a declarat Victor Ponta, la ieşirea din restaurantul unde s-a întâlnit cu Tony Blair.

Întrebat ce sfaturi i-a oferit fostul premier al Marii Britanii, Victor Ponta a răspuns: „Să avem mai multe încredere în noi. Pentru că într-adevăr dacă noi nu avem încredere în România, nici n-o să aibă alţii mai multă decât noi”.

Întâlnirea a fost discretă, deoarece nu apare în programul de prim-ministru al lui Victor Ponta şi nici în cel în calitate de preşedinte al PSD.

Relaţia apropiată dintre cei doi politicieni este cunoscută, mai ales că, în urmă cu un an, Ponta a declarat că Tony Blair este modelul lui în politică.

Întâlnirea are loc cu o zi înainte ca premierul să aibă o vizită oficială în Germania, la invitaţia cancelarului Angela Merkel. Pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali figurează relaţiile bilaterale, teme europene şi regionale, precum şi politica internă românească.