Victor Ponta vrea să se reîntoarcă în PSD, după ce a spus că se retrage din politică: ”Eu cred că PSD va câștiga următoarele alegeri”

Invitat la Radio Guerrilla, Victor Ponta a vorbit despre viitorul său în politică. Fostul premier își dorește să revină în PSD, partid despre care afirmă că va câștiga fără drept de apel viitoarele alegeri, în 2024.

18 feb. 2021, 17:13
Victor Ponta vrea să se reîntoarcă în PSD, după ce a spus că se retrage din politică: ”Eu cred că PSD va câștiga următoarele alegeri”

Victor Ponta își dorește să se întoarcă în PSD. Fostul premier al României a recunoscut că proiectul său ”Pro România” a eșuat, obținând mai puțin de 5% din voturi la alegerile parlamentare.

”Eu cred că PSD va câștiga următoarele alegeri. Cred că ar trebui să ne preocupăm toți să fie pregătiți, să aibă o echipă. Eu, în 2011, am fost pregătit, singura diferență e că mă așteptam să ajung (premier n.n.) în decembrie, nu în mai (2012 n.n.), dar eu am fost luat și școlit din 2002” a spus Ponta, la Radio Guerrilla.

Citește și: Gabriela Firea demască planurile Guvernului PNL: ”Se pregătește o tentativă josnică. E cât se poate de grav”

Victor Ponta își dorește să se întoarcă în PSD: ”Nu am zis asta niciodată, unde să mă duc, în PNL, în USR…? Dacă mai fac politică, o fac la Pro România, care o poate face singură, dar uite că nu am prea reușit să trecem de 5%, sau poate să fie cu PSD. Altfel nu. Mi-am dorit ca Pro România să fie acel partid de stânga ”mișto”, dar nu a ieșit așa”, a declarat Ponta.

Victor Ponta, în urmă cu câteva luni, și-a anunțat ieșirea din politică: E timpul pentru familie!

Reamintim că în urmă cu câteva luni, mai exact în luna decembrie, imediat după rezultatul alegerilor parlamentare, Victor Ponta a declarat că se retrage de pe scena politică.

„Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări. Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți! NEVER GIVE UP !”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, nu a reușit să treacă pragul electoral, Pro România a înregistrat un scor sub 5%. Astfel, după numărarea voturilor din 90,63% din secții, Pro România a înregistrat un scor de 4,36%.

Declarația șefului Pro România de a renunța la viața politică i-a luat prin surprindere pe mulți, în contextul în care, la scurt timp după rezultatele exit-poll, spunea că partidul său va ajunge în Parlament.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor românilor care au votat. Prezența foarte mică este un semn de întrebare pentru toți cei care am candidat. Din datele pe care le avem, Pro Romania va fi în Parlament, acum depinde doar de numărătoare, pentru că partidele mici mereu au probleme la numărătoare. De acum depindem de cei 18.500 de colegi ai mei din secţiile de votare!

Dacă vor fi probleme, legitimitatea Parlamentului și viitorului guvern vor fi sub semnul întrebarii. Sper să nu fie probleme. Dacă vom fi în noul parlament, trebuie să văd care vor fi colegii care mă vor însoți în Parlament și de mâine ne pregătim pentru ce avem de făcut în perioada următoare. Le mulțumesc și le urez succes celor 18.500 de colegi ai mei din sectiile le de votare și, încă o dată, tuturor românilor care au ieșit la vot!”, a declarat Victor Ponta la scurt timp după rezultatele exit-poll.

Victor Ponta își asumă mesajul protestatarilor din 2014

La începutul emisiunii, fostul premier a primit cadou din partea moderatorului Liviu Mihaiu un tricou pe care este scrie mesajul ”Puie Monta”. Mesajul a fost scandat de protestarii în timpul alegerile prezidențiale din anul 2014, când Victor Ponta a fost învins de Klaus Iohannis. De asemenea, mesajul a fost scandat și după tragedia de la Colectiv.