Victor Ponta: Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil. Decizia ICCJ de astăzi este foarte bună

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta a declarat, luni, că decizia ICCJ de a judeca, la data de 18 noiembrie, dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis este "foarte bună" şi s-a declarat convins că liberalul va fi declarat incompatibil.

27 oct. 2014, 13:38
Victor Ponta: Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil. Decizia ICCJ de astăzi este foarte bună

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cu siguranţă şi dl Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum„, a spus Victor Ponta, luni, la Camera Deputaţilor, după ce plenul a luat act de demisia lui Viorel Hrebenciuc.

Ponta a arătat că decizia ICCJ de a respinge cererea ANI de judecare a dosarului mai devreme este una „foarte bună”.

„Rezultatul este ştiut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil pentru că, până acum, aceasta este practica unitară a Înaltei Curţi. În toate cazurile anterioare au spus la fel.  Daca ar fi judecat acum, Iohannis se putea victimiza, apărea o tulburare în opinia publică. Aşa domnul Iohannis va pierde pe 16 noiembrie alegerile, va fi primar, şi ca primar bănuiesc că nu va mai exista nicun fel de presiune asupra ICCJ„, a precizat Ponta.

ICCJ a RESPINS cererea ANI: Incompatibilitatea lui Klaus Iohannis se va judeca după alegerile prezidenţiale

„Au judecat cu înţelepciune, după 17 noiembrie nu va mai exista niciun fel o presiune, dl Iohannis va fi un primar care orice alt primar care a pierdut procesele”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Iohannis va fi declarat incompatibil după ce va câştiga prezidenţialele, Ponta a răspuns: „Nu va câştiga alegerile prezidenţiale”.

„Şi cred că cel mai grav lucru care se poate întâmpla în aceste ultime zile de campanie electorală este acest apel al domnului Iohannis ca să voteze transilvănenii contra celorlalţi români. Or, eu cred că ăsta e cel mai rău lucru pe care poate să-l spună un candidat la Preşedinţie. Nici măcar cei doi candidaţi care reprezintă minoritatea maghiară nu au spus niciodată aşa ceva. Cred că e o mare greşeală, o mare gafă, un mare pericol pentru România şi eu vreau să fiu şi eu, şi toţi ceilalţi candidaţi preşedinţii tuturor românilor, nu ai transilvănenilor contra oltenilor şi moldovenilor şi bucureştenilor. Mi se pare o uriaşă gafă şi denotă o mentalitate de care România trebuie să se ferească, pentru că altfel putem să ajungem şi la lucruri foarte rele”, a mai spus Ponta.

 ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins luni cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de a fi judecat mai devreme dosarul privind incompatibilitatea preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie. În consecinţă, dosarul se va judeca la data stabilită iniţial, pe 18 noiembrie.