Victor Ponta, la Chişinău: România are resursele necesare să investească în Republica Moldova

Premierul Victor Ponta, aflat joi într-o vizită oficială la Chișinău, afirmă că România este capabilă și are resursele necesare în acest moment să investească în Republica Moldova.

21 mai 2015, 12:19
Victor Ponta, la Chişinău: România are resursele necesare să investească în Republica Moldova

„Un obiectiv fundamental al mandatului meu a fost să demonstrez că România sprijină Moldova cu fapte, nu doar cu vorbe. Țara noastră este capabilă în acest moment și avem resursele necesare să investim în Republica Moldova”, a scris premierul pe Facebook.

Ponta menționează că în cadrul discuțiilor purtate cu omologul său moldovean, Chiril Gaburici, subiectele abordate au vizat „proiecte concrete care să se reflecte în viața de zi cu zi a cetățeanului — de infrastructură, educație, cultură, privind interconectarea energetică”.

În același context, șeful Guvernului de la București a afirmat că „România rămâne cel mai hotărât susținător al parcursului european al Republicii Moldova, al parteneriatului nostru cu totul și cu totul special”.

Avem datoria de a lucra împreună pentru ca oamenii de pe ambele maluri ale Prutului să aibă o societate democratică și prosperă”, a mai scris premierul pe Facebook.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit joi la Chișinău cu premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

În cadrul vizitei, premierul român, alături de cel moldovean, urmează să viziteze și Centrul „Mama și Copilul” din capitala Moldovei.