Victor Ponta, în vizită la şantierul naval Daewoo Mangalia şi la şantierul noului pod rutier de la Agigea

Premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul Economiei, Constantin Niţă, şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost marţi oaspetele şantierului naval Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) cu ocazia ceremoniei de recepţie a navei Ro-Ro Hoegh Jeddah. De asemenea, Ponta a vizitat marţi şantierul noului pod de la Agigea, construit de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM), pentru fluidizarea fluxurilor de transport şi accesibilităţii rutiere în interiorul platformei portuare Constanţa.
Filip Stan
26 aug. 2014, 10:46
Victor Ponta, în vizită la şantierul naval Daewoo Mangalia şi la şantierul noului pod rutier de la Agigea

În cadrul evenimentului, desfăşurat pe cheul de armare al şantierului naval, Victor Ponta s-a declarat entuziasmat de performanţele realizate de navaliştii de la Mangalia şi de reuşita asocierii realizate în urmă cu mulţi ani între statul român şi compania sud-coreeană Daewoo care a dus la acest parteneriat de succes.

„Guvernul este recunoscător şi mulţumeşte oricărei companii care creează un loc de muncă în România şi îşi plăteşte taxele către stat la zi. Aici, la Mangalia, la Şantierul Naval DMHI trebuie să mulţumesc de 7.000 de ori pentru că această platformă industrială asigură 7.000 de locuri de muncă şi îşi plăteşte taxele la zi”, a spus Victor Ponta.

Cu această ocazie, prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul României va sprijini dezvoltarea companiei DMHI atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi ca susţinere economică.

Nava tip Ro-Ro Hoegh Jeddah a fost finalizată şi lansată la apă în luna august, are o capacitate de 6.500 de autoturisme şi este dotată cu 12 punţi. Armatorul navei este compania norvegiană Hoegh Autoliners şi este cel mai mare vas de acest timp construit vreodată în Europa.

Tot marţi, premierul Ponta a verificat stadiul finalizării lucrărilor la noul pod rutier de la Agigea. Aflat pe calea de rulare proaspăt asfaltată, de la ieşirea de pe pod, în zona Porţii 10 Bis a Portului Constanţa Sud-Agigea, premierul a primit asigurări din partea constructorului Apolodor Com Impex SRL, că noul podul va fi deschis circulaţiei pe 31 octombrie 2014.

La rândul său, Victor Ponta, a afirmat că podul va deservi şi comunitatea locală din Agigea şi în acest sens va fi aprobată în şedinţa de guvern un proiect de hotărâre pentru transferul către CNADNR a unui drum local de patru kilometri ce va fi amenajat ca bretea de acces între noul pod rutier şi DN 39 Constanţa-Vama Veche. ‘Azi luăm la CNADNR bucata de drum de patru kilometri care trebuie făcută, o facem şi apoi o dăm înapoi Consiliului Local Agigea, dar important este că practic întregul ansamblu o să aibă tot cap şi coadă, o să ai şi pod, o să ai şi drum, că nu poţi să ai pod dacă nu ai drum şi deageaba ai drum dacă nu ai pod’, a afirmat primul-ministru.

Premierul a fost însoţit de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, senatorul Nicolae Moga, directorul general al APMC, Valeriu Ionescu, prefectul Radu Volcinschi, dar şi de primarii comunelor Agigea şi Cumpăna, Cristian Cârjaliu şi, respectiv, Mariana Gâju.

Şeful Guvernului a mai vizitat acest şantier şi pe 1 mai a.c.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!