Victor Ponta: Lia Olguţa Vasilescu a fost „lucrată” de Dragnea, a sugrumat-o cu şnurul de mătase

Lia Olguța Vasilescu și-a retras marți seara candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuții cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

12 feb. 2019, 18:09
Victor Ponta: Lia Olguţa Vasilescu a fost „lucrată” de Dragnea, a sugrumat-o cu şnurul de mătase

Victor Ponta spune că, de fapt, Vasilescu „a fost lucrată” de Liviu Dragnea, care acum se laudă în PSD că „am dat-o afară”

„Era de așteptat. Dragnea demult a vrut să scape de doamna Vasilescu, la fel cum a vrut să scape și de doamna Firea, de domnul Stănescu. Doamna Olguța Vasilescu nu e un om prost, știe că a fost lucrată și va primi ceva în schimb. Câștigă Iohannis, câștigă Dragnea. E un mesaj pentru cei puțini pe care nu i-a dat, încă, afară, uite: „și pe Olguța am dat-o afară”. A sugrumat-o cu șnurul de mătase.„, a spus Victor Ponta la Digi 24.

„Cred că din această discuție câștigă domnul Iohannis, pentru că a fost ferm și zice: m-am ținut, până la urmă PSD a făcut ce am zis eu. Câștigă Dragnea în felul lui tern: ați văzut că am terminat-o și pe Olguța. E un mesaj pentru cei foarte puțini pe care nu i-a dat încă afară din PSD: Dom’le, uite și pe Olguța am executat-o… așa de catifea. Știți, în Imperiul Otoman era obiceiul cu sugrumatul cu șnurul de mătase. A sugrumat-o cu șnurul de mătase și doamna Olguța va spune, ca și domnul Fifor, care fost dat afară de la Apărare că n-a semnat cu corvetele, va spune cât de fericită va fi să nu mai fie în funcție. E o politică bizantină”, a adăugat Victor Ponta.

„Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a scris, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu. Ea a precizat că va rămâne deputat PSD.