Victor Ponta: Lui Liviu Dragnea îi spuneam chelnerul statului de drept. Venea mereu la mine acasă sau la George Maior

Victor Ponta a declarat, miercuri, că Liviu Dragnea era prezent des la întâlnirile pe care fostul premier le avea cu şeful SRI de la acel moment, George Maior, şi cu alte persoane, menţionând că Dragnea "era numit chelnerul statului de drept".

14 mart. 2018, 15:59
Victor Ponta: Lui Liviu Dragnea îi spuneam chelnerul statului de drept. Venea mereu la mine acasă sau la George Maior

N-am discutat nimic ilegal la aceste întâlniri. Nu ne duceam să conspirăm împotriva UE, NATO. Aveam întâlniri informale cu oameni care aveau funcţii, eu cu George Maior am şi o relaţie de familie. Nu avea ce să caute Dragnea care venea mereu la aceste întâlniri. A venit la mine acasă, la George Maior. (..) Eu îmi fac o datorie faţă de toată lumea să vă spun adevărul despre adevărata faţă, despre cel pe care noi îl numeam chelnerul statului de drept„, a declarat Victor Ponta la Digi 24.

Citeşte şi Dragnea: În 2015, Gabriel Oprea mi-a zis că a vorbit cu „statul de drept”, care i-a transmis că Zgonea trebuie să fie numărul 1 în PSD

Referitor la refuzul de a îl numi ministru al Afacerilor Interne în 2012 pe Liviu Dragnea, Ponta a spus: „Dragnea a mai fost în 2009 ministru de interne şi nu mi-a plăcut ce voia să facă atunci, să folosească MAI. Uitaţi-va acum, când are MAI, că îl foloseşte în interes personal„.

În acel moment (2012 nr.), singurul care a apelat la Maior a fost tocmai Dragnea care i-a sunat să mă convingă pe mine să-l pun ministru. Dragnea, timp de 4 ani, a fost, împotriva voinţei mele, tot timpul pe capul nostru, la SRI, cu porcul, era foarte insistent. De când a început să lupte cu statul paralel au zis şi Maior şi Oprea : Domnule, tu ai fost cu noi la toate„, a precizat fostul premier.

Victor Ponta susţine că aşteaptă să fie chemat la comisia SRI.

Nu am fost şi nici nu sunt chemat pentru că Dragnea nu dă voie să se întâmple acest lucru„, a mai spus fostul prim-ministru.

Reacţia lui Ponta vine după ce Dragnea a declarat că fostul premier a primit lista cu membrii Executivului de la Maior. „Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. (..) Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: `Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să fie oameni verificaţi`. I-am spus: `George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înţeleg de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem tranformaţi în păpuşi`. I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne„, spusese Liviu Dragnea.

De asemenea, preşedintele PSD a susţinut că directorul SRI ar fi fost cel care a impus-o pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA.

La un moment dat Victor a scos o hârtie din buzunar, destul de mototolită, pe care erau scrise trei nume: Bica, Kovesi şi Niţu (…) El a spus că aşa a negociat George Maior cu Băsescu, parcă a zis şi de doamna Udrea. L-am întrebat dacă a vorbit şi cu Crin, iar el nu a fost de acord„, a precizat Dragnea.