Victor Ponta: Mă aşteptam ca incompetenţa şi incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în aşa ceva

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloş că a modificat ilegal Codul Fiscal pentru a îndrepta ceea ce consideră o omisiune în privinţa scutirilor de impozite pentru veteranii de război. Fostul premier preia argumentele celor care susţin că nu era nevoie de modificarea Codului Fiscal, care este clar în privinţa scutirilor de taxe.

05 aug. 2016, 14:11
Victor Ponta: Mă aşteptam ca incompetenţa şi incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în aşa ceva

Victor Ponta arată că poate Codul Fiscal nu e perfect, dar în privinţa scutirilor pentru veterani au fost dezbateri şi  analize făcute de specialişti, iar formularea din actul normativ este clară.

„V-am spus deja – singurul lucru mai rău decât un guvern politic este un Guvern de „tehnocrați” care visează să fie politicieni! Iar în 2017 vine nota de plată pentru noi toți!

Faptul că tehnocrații s-au dezbrăcat de haina „eleganței” nepolitice și au trecut la aroganță, agresivitate și jigniri (vezi declarațiile la adresa lui Liviu Dragnea, Corina Crețu, a tuturor celor care îndrăznesc sa îi critice cu ceva) pentru mine nu este o surpriză! Mă așteptam ca incompetența și incapacitatea de a avea rezultate să degenereze în așa ceva! Plus frustrările tipice celor veniți prea repede și prea sus în anumite poziții!

Poate fi cel mult o dezamăgire pentru cei care au crezut că „vin tehnocrații care nu vorbesc, dar fac treabă bună”! S-a dus și iluzia asta, a fost o altă manipulare din păcate!

Ceea ce rămâne însă după vorbe (mai insultătoare și agresive deja decât standardul folosit de cei aflați în politică) este lipsa totală de rezultate și de realism!

Nu pretind că fiecare cuvânt din Codul Fiscal este perfect ca și Biblia. Au scris la el mulți oameni din zona tehnică, a fost dezbătut cu multe asociații și organizații profesionale, votat în Parlament de doua ori chiar, promulgat de Președinte și publicat în Monitorul Oficial! Și sigur mai există greșeli de îndreptat! Eu sunt responsabil pentru viziunea și filosofia proliberală a acestuia și mă mândresc cu asta!

În cazul impozitarii proprietăților veteranilor de război, nu este însă vorba de o greșeală în Codul Fiscal (care dacă ar fi existat putea fi rapid îndreptată)! Așa cum puteți citi în postarea de mai jos a unui avocat specialist (cu simpatii liberale) este greșeala Ministerului de Finanțe care a adoptat niște norme greșite în 2016!

Gravă este reacția Dlui. Cioloș – în loc să spună că verifică și rectifică (ceea ce e normal pentru un Guvern în funcție, mai ales care se pretinde tehnocrat) a făcut un jalnic atac politic la PSD, fostul guvern, Parlament sau presă! Ca în final să vadă că nu are dreptate și nici nu a rezolvat problema!

Și tot așa va fi anul 2016, cu tehnocrații din ce în ce mai ineficienți, din ce în ce mai dornici să prindă posturi după alegeri, cu atacuri politice din partea acestor, dar cu rezultate ZERO!

Și în 2017 vine nota de plată!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Războiul declaraţiilor între Dragnea şi Cioloş. Preşedintele PSD: Îi voi răspunde „croitoraşului cel viteaz”