Victor Ponta: Mandatul meu de preşedinte al PSD se va încheia pe 16 noiembrie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri, la Congresul formaţiunii, că mandatul său de preşedinte al PSD se va încheia, cel mai probabil, pe 16 noiembrie, transmite Agerpres.

12 sept. 2014, 20:10
Victor Ponta: Mandatul meu de preşedinte al PSD se va încheia pe 16 noiembrie

‘Mi s-a adus aminte că s-ar putea ca mandatul meu de preşedinte al PSD, de fapt chiar aşa va fi, se va încheia pe 16 noiembrie. Şi vreau doar să va spun încă odată că vă mulţumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei care aţi avut încredere să alegeţi un preşedinte la 37 de ani, să mulţumesc celor de la TSD, şi cei din generaţia mei şi cei mai tineri care au preluat ştafeta, acelor două organizaţii care întotdeauna au fost cele mai apropiate de mine – de femei şi seniori. Vreau să spun că oricare va fi drumul meu voi fi totdeauna mândru că sunt social-democrat, că sunt membru al PSD, că am fost, sunt încă şi voi fi un pic preşedinte al partidului care i-a avut ca preşedinţi pe Ion Iliescu, pe Adrian Năstase şi pe Mircea Geoană. Şi le mulţumesc tuturor pentru asta’, a subliniat preşedintele PSD.

Potrivit lui Ponta, ‘s-a spus tot timpul că PSD a avut prea multă putere’.

‘Noi am avut un singur preşedinte al României, Ion Iliescu, din ceea ce eu numeam la Congresul din 2010 prima generaţie de la PSD. A doua generaţie în mod incorect şi nedrept nu a avut acest privilegiu de a face bine României. Vreau ca alături de dvs. să demonstrăm că putem să dăm un preşedinte care să fie al tuturor românilor, care să unească, care repare răul făcut şi să reconstruiască şi un preşedinte care alături de toţi românii va putea sa spună întotdeauna, aşa cum de altfel am spus în încheiere la Craiova: ‘Aicea este ţara mea şi neamul meu cel românesc, aicea eu să mor aş vrea, aici vreau eu să trăiesc”, a spus Victor Ponta.

Premierul a reamintit că România a reuşit ca în noua Comisie Europeană România să primească cel mai important portofoliu – Politicile Regionale.

‘Îmi pare foarte rău să văd că dl Blaga, dl Iohannis, au făcut exact ce făcea Băsescu – ne-au pârât, ne-au bârfit, ne-au sabotat. Stimaţi colegi, stimaţi români, orice poziţie europeană este o poziţie pentru România, nu pentru Guvern, nu pentru un partid, este o poziţie pentru România şi vreau să fac un apel şi către adversarii noştri politici să reuşim să fim uniţi când este vorba despre interesele României. Iar un preşedinte, înainte de toţi ceilalţi, mai mult decât orice lider de partid, mai mult decât orice ministru sau parlamentar, are obligaţia să reprezinte România şi nu un partid, are obligaţia să-i pună pe toţi românii laolaltă atunci când e vorba de România. Asta vreau să fac ca preşedinte al României’, a arătat preşedintele PSD.

Victor Ponta a reafirmat că ştie foarte bine cât de greu este să fii premier cu un preşedinte ‘care te sabotează tot timpul’.

‘Şi vreau să-mi iau angajamentul, aşa cum l-am luat şi la Craiova, (…) voi lucra ca preşedinte cu Guvernul pe care românii îl aleg pentru binele României şi pentru a fi într-adevăr uniţi în România. Rolul preşedintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul, cu justiţia, dimpotrivă, este exact rolul de a-i uni pe aceştia, de a-i pune împreună să lucreze pentru România. Asta voi face ca preşedinte al României. Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918 aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii de români şi-au dat viaţa în Primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional – Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca la 100 de ani să fim într-adevăr acea ţară mândră, acea ţară puternică, acea ţară respectată, pe care strămoşii noştri, cei care erau aici în urmă cu 96 de ani, şi-u dorit. Acesta este angajamentul meu şi acesta este apelul meu către dvs., către toţii românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României’, a mai spus şeful executivului.