Victor Ponta prezintă documente pe Facebook după audieri: Situaţia este clară din punctul meu de vedere

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică motivul pentru care a fost chemat la audieri la DNA în dosarul Turceni-Rovinari. Totodată, prim-ministrul a postat mai multe fotografii ale unor documente, care în opinia sa, îi arată nevinovăţia.   

05 iun. 2015, 08:59

Victor Ponta a postat pe reţeaua de socializare mai multe documente, prin care spune el, îşi arată nevinovăţia în dosarul Rovinari-Turceni.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova

„Câteva informații despre motivul pentru care am fost chemat azi la DNA. Situația este clară din punctul meu de vedere. Politica nu se face la DNA, se face în Parlament”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor. Premierul a fost audiat vineri dimineaţă la sediul DNA. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.

În comunicatul DNA se mai arată că procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

Chemarea premierului Victor Ponta la DNA are loc exact în ziua în care PNL depune moţiunea de cenzură în Parlament. Cu doar o oră înainte, Victor Ponta publica un mesaj pe Facebook, în care vorbea despre lupta politică dusă în Parlament, nu la DNA.