Victor Ponta, mesaj pentru PSD înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Ce spune despre Viorica Dăncilă şi echipa ei

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, marţi, că nu va fi niciodată anti-PSD, dar nici nu poate să tacă şi să susţină "gravele greseli si derapaje ale unor lideri lipsiti de educatie si viziune, care nu au absolut nimic in comun cu problemele si asteptarile oamenilor", făcând referire la Viorica Dăncilă, preşedintele actual şi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie 2019. 

12 nov. 2019, 11:10
Victor Ponta, mesaj pentru PSD înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Ce spune despre Viorica Dăncilă şi echipa ei

„In Romania este nevoie de politici de Stanga – insa moderne, progresiste, pro dezvoltare, pro educatie si pro sanatate!

Nu voi fi niciodata anti PSD / dar nu voi accepta sa tac si sa sustin gravele greseli si derapaje ale unor lideri lipsiti de educatie si viziune, care nu au absolut nimic in comun cu problemele si asteptarile oamenilor ! Din acest motiv am construit ProRomania – ca un proiect cu adevarat modern si orientat spre viitor! Si sper ca si PSD sa se schimbe in bine si sa isi gaseasca lideri total diferiti de cei actuali – care sa reprezinte o alternativa la o Putere de dreapta care va proceda exact ca in 2010-2011!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Ceartă în direct la RomâniaTV. Ponta: Fiţi puţin inteligentă, că nu strică. Dăncilă: Luaţi un extraveral! VIDEO

Ponta îi reproşează lui Dăncilă că a refuzat oferta Pro România şi ALDE de a avea un candidat comun cu PSD la prezidenţiale.

„Azi PSD este fericit cu 22% din voturi! Cred ca este o iluzie ! Va rog sa vedeti acum ce ar fi insemnat ca PSD, ProRomania si ALDE sa fi avut un candidat comun ( cum am propus din August si s-a opus Viorica Dancila) ! Acel candidat intra in turul al doilea cu un scor relativ egal cu al lui Klaus Iohannis/ si am fi avut o competitie extrem de serioasa si deschisa oricarui rezultat! Din pacate – cativa ( putini) s-au opus acestui proiect – si responsabilitatea le apartine!”, mai scrie Ponta.

Potrivit fostului lider PSD, în 5 ani, „foarte mulţi votanţi de centru stânga au fost dezamăgiţi (aproape jumătate dintre cei care au votat în primul tur în 2014 au mai votat în 2019)”.

„Obiectivul principal pentru o viitoare stânga unită şi modernă este să înţeleagă de ce i-a pierdut pe aceşti oameni – să îi recâştige printr-o schimbare adevărată (nu de formă) şi să înceapă să vorbească cu noile generaţii care sunt deschise ideilor progresiste şi moderne (dar nu în formă prezentată acum de PSD) – să înţeleagă problema profundă a românilor din Diaspora şi din Vestul ţării cu modul în care PSD a fost condus şi a acţionat după 2016! Îmi amintesc că în Decembrie 2009 ne aflăm într-o situaţie asemănătoare au urmat câţiva ani grei dar necesari şi aşa s-a construit anul 2012!”, a mai scris Ponta.