EXCLUSIV – Victor Ponta, după intrarea în PES, nu exclude o colaborare cu PSD la viitoarele alegeri: Cred că pentru PSD aliaţi de genul Klaus Iohannis sau UDMR nu ar fi tocmai aliaţii pe care să te bazezi pe termen lung

Pro România, partidul lui Ponta, a aderat la Partidul Socialiștilor Europeni. Întrebat dacă se pregăteşte o alianţă în România între PSD şi Pro România, Victor Ponta a răspuns: "Trebuie să vrea şi cei mari. Noi vrem".

16 oct. 2022, 20:45
EXCLUSIV – Victor Ponta, după intrarea în PES, nu exclude o colaborare cu PSD la viitoarele alegeri: Cred că pentru PSD aliaţi de genul Klaus Iohannis sau UDMR nu ar fi tocmai aliaţii pe care să te bazezi pe termen lung
Sursa foto: Inquam Photo

Pro România, partidul fostului premier Victor Ponta, a aderat, cu statutul de membru observator, la Partidul Socialiștilor Europeni (PES), familia politică din care face parte și PSD.

Pro România a ajuns acolo unde trebuia să fie, în Partidul Socialiştilor Europeni. Marcel Ciolacu a fost mult mai deştept decât liderii de dinainte şi decât cei din jurul său, pentru că cei din Pro România în frunte cu mine noi nu doar că am fost lideri PSD, am fost daţi afară din PSD pentru că nu am votat să cadă Guvernul Grindeanu. Or, Ciolacu, deşi au venit unii lideri la el şi i-au spus să aibă grijă, să nu primim în PES pe Ponta, Pro România, Corina Creţu, social-democraţii au avut un singur comisar european – Corina Creţu. Ciolacu a fost deştept şi bravo lui pentru asta. Cred că pentru PSD Pro România este pe plan european un aliat ceva mai sigur decât PNL„, a spus Victor Ponta la România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, discuţii la nivel european în vederea identificării de soluţii comune pentru a face faţă unei potenţiale crize economice

Întrebat dacă se pregăteşte o alianţă în România între PSD şi Pro România, Victor Ponta a răspuns: „trebuie să vrea şi cei mari”.

Noi suntem cei mici, noi vrem, dar trebuie să vrea şi cei mari„, a mai spus Victor Ponta.

Eu cred că pentru PSD aliaţi de genul Klaus Iohannis sau UDMR nu ar fi tocmai aliaţii pe care să te bazezi pe termen lung. Totuşi, noi chiar suntem oameni de stânga şi am făcut lucruri bune când am fost la guvernare când am reprezentat PSD, şi eu şi Corina Creţu„, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă se pregăteşte să candideze pentru vreo funcţie, Victor Ponta a spus că „nu”.

Sunt prea bătrân, îi lăsăm pe alţii mai buni. În continuare o să-mi spun opinia şi o să sprijin nişte oameni pe care eu îi consider că pot să conducă. Cel puţin în Bucureşti este nevoie de o schimbare, dar şi la nivel naţional„, a mai spus Ponta.

Pro România a aderat la Partidul Socialiștilor Europeni (PES), din care face parte și PSD. Congresul PES, reunit la Berlin, a „salutat, de asemenea, anunțul privind aderarea mai multor partide europene la Partidul Socialiștilor Europeni, confirmat în timpul forumului: Coaliția Democratică, Ungaria și HLAS-Social Democrația, Slovacia sunt acum membri asociați ai PES, iar Articolo Uno, Italia și PRO România (partidul lui Victor Ponta), România sunt acum membri observatori”