Victor Ponta: "Ordonanţa lui Tudorel este o golănie totală"

Publicat: Duminică, 20 Ianuarie 2019 20:51 // Actualizat: Duminică, 20 Ianuarie 2019 20:56 // Sursa: romaniatv.net

Victor Ponta a reacţionat în direct la România TV după anunţul ministrului Justiţiei despre ordonanţa privind revizuirea proceselor judecate de completuri de cinci judecători constituite ilegal.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat la România TV că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Victor Ponta a atacat dur intenţia, susţinând că vor scăpa doar politicienii, senatorii şi deputaţii. "În afară de Dragnea, nu ştiu cine va beneficia pentru că oamenii obişnuiţi nu ajung la completurile de cinci judecători", a declarat Victor Ponta în exclusivitate la România TV.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

"Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, va judeca", a declarat ministrul Justiţiei, conform romaniatv.net..

Toader a menţiont că acest proiect va fi prezentat premierului Viorica Dăncilă, care va decide ce sa va întâmpla mai departe.

De asemenea, ministrul Justiţiei a mai spus că o varinată similară există şi în cazul dosarelor întocmite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, asupra cărora s-a pronunţat Curtea Constituţională.
  
 "A mai declarat Curtea neconstituţională şi constituirea sau încheierea acelor protocoale. Aşteptăm motivarea deciziei Curţii, vedem dezlegarea pe care o vor da judecătorii constituţionali şi în funcţie de care, probabil, vom proceda în aceeaşi măsură să le dăm posibilitatea juridică legală să verifice dosarul, să fie contestat, să verifice dacă urmărirea penală a fost făcută pe probele legale din Codul de Procedura Penală sau a fost făcută pe lângă procedura penală, pe bază de protocoale şi de către organe judiciare care nu sunt abilitate în urmărirea penală", a precizat ministrul. Curtea Constituţională a admis miercuri existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Parchetul ICCJ în legătură cu protocoalele cu SRI. Protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI în 2009 a fost declarat integral neconstituţional, iar cel din 2016, parţial neconstituţional.
 
Toader ar urma să se întâlnească luni cu premierul, însă în rincipal pentru discuţii privind legea recursului compensatoriu.
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ordonanta completuri 5 judecatori victor ponta
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 ian 12:09
Răspunde | Votează email 0 email
Oancea Servilia
Pentru prostiile tale, ai platit cu plecarea din functie. Pentru "golaniile" facute de Dragnea va infunda puscaria iar pentru cele facute de Tudorel va ramane in istoria Iasului universitar ca cel mai ticalos membru al societatii academice.
21 ian 10:37
Răspunde | Votează email 0 email
barabula
Si protocolul secret cu base cum il califici, dar fituica cu porunci de la Bruxelles, ce este? Astea nu sunt golanii? Tocmai tu vorbesti de golanii! Cu un pic de bun-simt ai tacea!
21 ian 10:12
Răspunde | Votează email 1 email
un roman oarecare
Bai nemernicule, golanie a fost protocolul cu base tinut secret, golanie a fost, tot la secret, fituica cu cele 10 sau 11 purunci cu care ai venit de la Bruxelles! Tocmai tu ti-ai gasit sa vorbesti de golanii?
1
EUR
4.7223
RON
25 Jun
noapte 20 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H