Victor Ponta: Părerea mea e că nu vom intra în Schengen până la alegerile europarlamentare

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la B1 TV, că este improbabil ca România să fie admisă în spaţiul Schengen înainte de alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai, din considerente electorale ce ţin de politica internă a unor state membre ale Uniunii Europene.

20 ian. 2014, 19:01
Victor Ponta: Părerea mea e că nu vom intra în Schengen până la alegerile europarlamentare

Victor Ponta a arătat că teama de un aflux masiv de imigranţi români în statele din vestul Uniunii Europene a fost exploatată când s-a pus problema liberalizării pieţei muncii pentru români şi bulgari, iar situaţia se va repeta la campania pentru europarlamentare în ce priveşte spaţiul Schengen. „Părerea mea este că, până la alegerile pentru Parlamentul European, nu o să intrăm. Ce teme credeţi că vor avea în unele ţări?”, a spus Ponta referindu-se discuţiile din Marea Britanie legate de liberalizarea pieţei muncii.

Tot în această notă electorală, Victor Ponta a comentat şi declaraţiile unor oficiali din câteva ţări UE ce şi-ar dori o conectare între aderarea la spaţiul Schengen şi raportul MCV al Comisiei Europene.

Prim-ministrul a spus că ştie deja ce conţine forma preliminară a viitorului raport pe justiţie al CE. „Ştiu cum arată raportul. Comisia Europeană a procedat normal şi corect şi a trimis la Ministerul de Justiţie o primă formă. Oricum va fi în realitate, fiecare va citi ce-i place”, a spus Ponta.