Victor Ponta, pe Facebook: Guvernul Boc-Băsescu „a luat” de la oameni, să vedem ce face „Guvernul Lui”

Fostul premier Victor Ponta se "încăpăţânează" să nu comenteze subiectul arzător al acestor zile, "motivarea CCR privind interceptările", în schimb, se laudă, pe Facebook, cu performanţele guvernului pe care l-a condus. "Mă bucur să văd că, pentru prima dată după 1989, creșterile de salarii și pensii și reducerile de taxe nu au fost deloc "înghițite" de inflație", a scris Ponta.

11 mart. 2016, 10:38
Victor Ponta, pe Facebook: Guvernul Boc-Băsescu „a luat” de la oameni, să vedem ce face „Guvernul Lui”

Văd că toată lumea acum este interesată doar de cine face interceptări și cine pe cine mai înregistrează și supraveghează!

Eu însă mă încăpățânez să cred că viața de zi cu zi a oamenilor, salariile, pensiile, taxele, costul vieții, școala, spitalul sunt de fapt de 20 de milioane de ori mai importante: mă bucur să văd că, pentru prima dată după 1989, creșterile de salarii și pensii (pentru oamenii obișnuiți) și reducerile de taxe (pentru mediul de afaceri) nu au fost deloc „înghițite” de inflație. Dimpotrivă, prețurile au scăzut și inflația negativă a fost un bonus pentru toți românii! Poate că pentru cei puțini și înstăriți 2,7% nu înseamnă nimic. Pentru cei mulți care trăiesc din pensii și salarii contează însă!

După 3 ani în care Guvernul Boc – Băsescu „a luat” de la oameni, au venit 4 ani în care Guvernul Ponta „a dat înapoi” oamenilor! Acum să vedem ce face „Guvernul Lui”! Doamne ajută!, a scris Victor Ponta, pe contul său de Facebook.

Preţurile au scăzut în februarie, faţă de prima lună a anului, cu 0,24%, astfel că rata anuală a inflaţiei s-a plasat la -2,7%, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de ianuarie, preţurile alimentelor au urcat cu 0,3%, cele ale mărfurilor nealimentare s-au redus cu 0,2%, iar tarifele serviciilor au scăzut cu 1,1%.

Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum scăderea (faţă de februarie 2015, n.r.) a fost de -2,1%. În luna februarie 2016, ponderea mărfurilor şi serviciilor care au înregistrat o scădere a preţurilor, comparativ cu februarie 2015, este de 59,3%, cele care au avut creşteri cuprinse în intervalul 0 – 2,5% deţin o pondere de 24,1%. Mărfurile şi serviciile ale căror preţuri au crescut cu mai mult de 2,5% deţin o pondere de 16,6%„, arată INS.

Creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (martie 2015 – februarie 2016) faţă de precedentele 12 luni (martie 2014 – februarie 2015), calculată pe baza IPC, este de -1,1%. Determinată pe baza IAPC, evoluţia a fost de -0,8%.

CITEŞTE ŞI: Ponta, ATAC la Iohannis: „Băsescu a fost cel mai cinic şi lipsit de scrupule preşedinte? Cred că ne-am înşelat!”