Victor Ponta: „Pensiile și salariile românilor au fost tăiate masiv. Ce făceai în 2020 cu 100 de lei, acum faci cu 200″ / Ce l-a uluit pe fostul premier la Ciucă | EXCLUSIV

Victor Ponta acuză Guvernul Nicolae Ciucă de fake news: pensiile și salariile românilor au scăzut, de fapt, susține fostul premier. 

23 apr. 2023, 21:08
Victor Ponta: „Pensiile și salariile românilor au fost tăiate masiv. Ce făceai în 2020 cu 100 de lei, acum faci cu 200″ / Ce l-a uluit pe fostul premier la Ciucă | EXCLUSIV
Victor Ponta

Inflația a anulat orice majorare salarială, a avertizat președintele PRO România. Potrivit celor mai recente rapoarte, prețurile produselor alimentare de bază au crescut cu peste 50% în ultimul an.

„Să fie foarte clar: salariile și pensiile în România s-au tăiat masiv prin inflație. Pe hârtie au rămas la fel sau chiar au crescut. Nu mai ai 2.000 de lei, ai 2.500. Nu mai ai 5.000 de lei, ai 6.000 de lei.

Dar, de fapt, prin inflație, ceea ce făceai în 2020 cu 100 de lei faci acum cu 200 de lei. Deci practic, jumătate din pensie sau salariu au tăiat prin inflație”, a comentat Victor Ponta, la România TV.

 

Victor Ponta: „Am crezut că nu o să trăiesc așa ceva!”

 

Victor Ponta a profitat de ocazie pentru a-l ridiculiza pe Nicolae Ciucă, premierul care în această săptămână „s-a rugat” de multinaționale să mai plătească și taxe statului român.

„Bun, nu poate România singură să țină inflația, dar faptul că avem cele mai mari prețuri la energie din Europa, în condițiile în care ne-au făcut părinții noștri hidrocentrală, centrală pe cărbune, faptul că noi suntem primii care închidem centralele pe cărbune și nu scoate nicio vorbă Polonia, Germania, care le dezvoltă… Faptul că noi îi omorâm pe fermierii români și oriunde te duci, în orice supermarket și nu mai găsești niciun produs românesc… Dar avem taxe!

Am crezut că nu o să trăiesc așa ceva! L-am văzut la TV pe prim-ministrul Ciucă care se ruga de firme să plătească taxele. Cu tot respectul, dar ești prim-ministru! Tu nu te rogi de firme! Nu te milogești de ele, că nu ești milogul de la Guvernul României! (…)”, a transmis fostul premier.