Victor Ponta: În Parlament, nu ne poate da jos PNL. Dacă ne dă jos DNA, asta e

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat joi, în deschiderea lucrărilor Comitetului Național Executiv, că majoritatea parlamentară funcționează și că liberalii nu vor putea prelua puterea de la social-democrați, iar dacă DNA "dă jos" PSD, "asta e, partidul rezistă în orice condiții".

07 mai 2015, 14:22
Victor Ponta: În Parlament, nu ne poate da jos PNL. Dacă ne dă jos DNA, asta e

Victor Ponta a declarat, joi, când s-au împlinit trei ani de la învestirea actualului Guvern, că social-democraţii îşi vor încheia această guvernare, indiferent când s-ar putea întâmpla acest lucru, cu o creştere economică şi locuri de muncă noi.

„Foarte mulți dintre colegii noștri, unii pe bună dreptate, pentru că au greșit și mă refer aici la unii mai recent apăruți în opinia publică, alții pe nedrept au avut de suferit. Da, important este că oricâți dintre noi nu mai sunt la această masă partidul este tot la 40% și tot o să câștigăm alegerile locale și generale. Sper că dacă le câștigăm să și putem face treabă. (…) Noi ne bazăm pe oameni și o să câștigăm din nou alegerile. Vă asigur că acest Guvern își va face treaba. În Parlament nu ne poate da jos PNL. Dacă ne dă jos DNA, asta e. Partidul nostru rezistă în orice condiții, dar în Parlament majoritatea funcționează și sunt convins că vom fi pe primul loc și în 2016”, a spus Ponta.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, sunt foarte puține guvernări, „poate doar Guvernul PSD din perioada 2000-2004”, care au îndeplinit în proporție de 90% angajamentele și promisiunile asumate în fața alegătorilor.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a cerut colegilor săi din partid să îi aprobe mandatul de a negocia cu UNPR participarea comună în alegerile locale și generale din 2016 ca „unică ofertă de centru-stânga”.

„O să vă cer astăzi un mandat pentru mine, pentru Liviu (Dragnea — n.r.), pentru Andrei (Dolineaschi — n.r.) să negociem în perioada imediat următoare ca la alegerile locale și generale să candidăm împreună cu cei de la UNPR, care din 7 mai 2012 au fost parteneri loiali și vreau să mergem împreună ca unică ofertă de centru-stânga pentru alegerile locale și generale”, a susținut Ponta, joi, la Parlament, în deschiderea lucrărilor Comitetului Executiv Național al partidului.