Victor Ponta: Politicienii sunt singurii care pot STRICA lucrurile extraordinar de bune din economie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că România este acum "într-un moment extraordinar" din punctul de vedere economic, iar singurii care pot strica aceste lucruri "extraordinar de bune" care se pot întâmpla în economie sunt oamenii politici.

10 iun. 2015, 08:15
Victor Ponta: Politicienii sunt singurii care pot STRICA lucrurile extraordinar de bune din economie

Victor Ponta a participat, miercuri, la Palatul Parlamentului, la şedinta Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Asociaţiei Europene a Artizanatului şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

"Am dorit să dau un mesaj foarte clar tuturor partenerilor europeni prezenți la București, că România este acum într-un moment extraordinar din punct de vedere economic (...) și singurii care pot strica aceste lucruri extraordinar de bune care se pot întâmpla în economie sunt oamenii politici și sper să nu o facem", a declarat Ponta.

Premierul le-a mai transmis oaspeților europeni faptul că România a reușit, după 2008, "să revină acolo de unde a plecat și să meargă în direcția bună".

"Am luat măsurile pe care mediul de afaceri ni le-a cerut. Domnul Jianu (n.r. — fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu) vă poate spune de câte ori mi-a zis de acel 9% la all-inclusiv, la serviciile de turism sau 9% TVA-ul la produse alimentare, la serviciile alimentare. Le-am mai spus că vreau să adoptăm Codul fiscal, în următoarele două săptămâni, să arătăm foarte clar stabilitatea și, de la 1 ianuarie, măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare și să dea în continuare încredere în ceea ce privește investițiile", a subliniat premierul.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.

Victor Ponta a participat, miercuri, la Palatul Parlamentului, la şedinta Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Asociaţiei Europene a Artizanatului şi Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Am dorit să dau un mesaj foarte clar tuturor partenerilor europeni prezenți la București, că România este acum într-un moment extraordinar din punct de vedere economic (…) și singurii care pot strica aceste lucruri extraordinar de bune care se pot întâmpla în economie sunt oamenii politici și sper să nu o facem”, a declarat Ponta.

Premierul le-a mai transmis oaspeților europeni faptul că România a reușit, după 2008, „să revină acolo de unde a plecat și să meargă în direcția bună”.

„Am luat măsurile pe care mediul de afaceri ni le-a cerut. Domnul Jianu (n.r. — fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu) vă poate spune de câte ori mi-a zis de acel 9% la all-inclusiv, la serviciile de turism sau 9% TVA-ul la produse alimentare, la serviciile alimentare. Le-am mai spus că vreau să adoptăm Codul fiscal, în următoarele două săptămâni, să arătăm foarte clar stabilitatea și, de la 1 ianuarie, măsurile prevăzute în Codul fiscal să intre în vigoare și să dea în continuare încredere în ceea ce privește investițiile”, a subliniat premierul.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze, însă premierul a refuzat.