Victor Ponta (Pro România): Eu celor de la USR-PLUS le spun URSS pentru că au o singură soluție la problemele României – să intrăm toți în pușcărie

Președintele Pro România a lansat un atac și la adresa foștilor săi colegi de la PSD, despre care a spus că au devenit ”mai USR-iști decât USR-iștii”, ceea ce, din punctul său de vedere, nu le aduce niciun avantaj de natură electorală.

30 nov. 2020, 23:15
Victor Ponta (Pro România): Eu celor de la USR-PLUS le spun URSS pentru că au o singură soluție la problemele României – să intrăm toți în pușcărie

Victor Ponta (Pro România) a declarat luni, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că nu crede în capacitatea celor de la USR-PLUS de a rezolva problemele cu care se confruntă România în acest moment de criză provocat de pandemia de coronavirus. Fostul prim-ministru compară USR-PLUS cu URSS, spunând că cei din Alianța ai cărei lideri sunt Dan Barna și Dacian Cioloș au ca unică soluție la problemele României ”să intrăm toți în pușcărie”.

Victor Ponta (Pro România): Nu cred în capacitatea lor de a ne rezolva problemele de criză

”Dacian Cioloș are și două pensii speciale, nu una. Eu celor de la USR-PLUS le spun URSS pentru că ei au o singură soluție la problemele României – să intrăm toți în pușcărie, să rămână doar ei. Dincolo de această soluție, care a funcționat în Cambodgia, în Uniunea Sovietică, eu nu am auzit de la USR-iști cum fac cu economia”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta: „Are dreptate Iohannis când zice că PSD-ul e de vină. Sunt de acord cu Iohannis”
Întrebat cum au ajuns liderii de vârf ai USR-PLUS să aibă astfel de idei, Ponta a răspuns: „Obții mai multe voturi dacă stârnești urile și frustrăile oamenilor, decât dacă le rezolvi problemele. Eu îi împart pe oamenii politici în două categorii – cei care construiesc și cei care distrug. (…) Eu nu cred în capacitatea USR de a ne rezolva problemele de criză. În primul rând, jumătate din populația României nu are economii, nu are venituri suficiente și sigure cu care să treacă peste un an de criză – 2021. (Cei de la USR – n.r.) cam toți sunt oameni învârtiți, sunt copii, nepoți de securiști, de oameni bogați, trăiesc prin centrul orașului, lucrează la multinaționale. (…) Nu prea mai sunt pe la PSD așa mulți copii de securiști, sunt la USR”.

Victor Ponta (Pro România): PSD-iștii au devenit mai USR-iști decât USR-iștii. Se fac de râs

În acest context, Victor Ponta a lansat un atac și la adresa foștilor săi colegi de la PSD, despre care a spus că au devenit ”mai USR-iști decât USR-iștii”, ceea ce, din punctul său de vedere, nu le aduce niciun avantaj de natură electorală.

”PSD-iștii au devenit mai USR-iști decât USR-iștii. PSD-iștii, în ultimul timp, se luptă cu corupția, vor să taie pensiile și toată lumea îi întreabă de ce nu s-au luptat până acum. Nu câștigă nimic electoral, se fac de râs, dacă mă întrebați pe mine. Sunt penibili pentru că deodată vrei să devii USR-ist de la PSD. Nu. Ocupă-te de electoratul tău. Au început și ei cu prostia asta, să tăiem pensiile speciale de la militari. Militarii nu au pensii special

De ce nu mai candidează Victor Ponta în Gorj la alegerile parlamentare după patru mandate

Liderul Pro România, Victor Ponta, a explicat luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de ce nu mai candidează pentru un post de deputat în județul Gorj, acolo unde a candidat în ultimii 16 ani. Unul dintre motive ar fi acela că, spune Ponta, candidând în București, a sperat că ar urma să aibă loc dezbateri între cei care își doresc să conducă viitorul guvern. ”Nimeni nu știe foarte clar ce se întâmplă de luni”, a spus Ponta, precizând că el este de părere că școlile ar trebui deschise și populația României, testată pentru infecția cu coronavirus.

Întrebat de ce nu a mai intrat în curs a electorală într-o circumscripție din județul Gorj, Victor Ponta a răspuns: ”După patru mandate, aș fi vrut să candidez tot la Gorj, dar din cauza faptului că nu ma pot depalasa în toată țara să-mi ajut partidul, sunt lider de partid. A fost foarte clar că va fi o campanie online. Candidez la București. A mai fost un motiv, dar m-am înșelat aici. Am  crezut că fiind locul 1 la București, cum este și domnul Orban, că vom avea niște dezbateri între candidații la funcția de prim-ministru. N-am avut nicio dezbatere și ăsta e un lucru foarte rău că, de fapt, nimeni nu știe foarte clar ce se întâmplă de luni. Deschidem școlile? Eu sunt pentru deschiderea școlilor, domnul Orban, nu. Testăm în masă, facem program național de testare? Eu cred că trebuie să facem. Am sperat că fiind locul 1 la București avem și dezbateri, dar n-am avut”.