Victor Ponta: Voi propune PSD să-l susţină pe Eduard Hellvig la şefia SRI VIDEO

Victor Ponta a anunţat luni că a solicitat PSD să voteze numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI.

23 feb. 2015, 11:25
Victor Ponta: Voi propune PSD să-l susţină pe Eduard Hellvig la şefia SRI VIDEO

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat luni că în şedinţa BPN s-a propus ca parlamentarii partidului să voteze pentru numirea lui Eduard Hellvig la SRI, deşi ar fi preferat o persoană neangajată politic.

„Vom merge în faţa grupurilor parlamentare cu următoarea propunere: principiul de a avea persoane nepolitice în funcţia instituţiilor publice este unul corect. Am fi preferat ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care nu e membru PNL. Respectăm propunerea dlui preşedinte. Dl Hellvig este o persoană echilibrată, se poate ocupa de sarcini, nu ne opunem la numirea domniei sale, însă ne dorim o dezbatere. Vom discuta şi în grupuri, nu ne vom opune, vom vota pentru dl Hellvig„, a declarat luni Victor Ponta.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, declara vineri că nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig şi că nominalizarea acestuia la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) este bună „ca persoană”, dar că PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, precizînd că a discutat în prealabil cu liderii partidelor parlamentare.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care să îi spună că nu e de acord.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au reunit, luni, pe agenda discuţiilor fiind nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI.

Eduard Hellvig va fi audiat, marţi, în comisiile de specialitate. Următorul pas va fi votul în plenul reunit al Parlamentului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a vrut să comenteze competenţele lui Eduard Hellvig, mărturisind că nu l-a remarcat în PNL.

Hellvig este susţinut de parlamentarii PNL, UNPR şi UDMR, dar social-democraţii nu şi-au exprimat încă un punct de vedere asupra nominalizării acestuia.