Victor Ponta: Referendumul pentru Zona Euro, posibil în 2017-2018. Nu am discutat cu preşedintele

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre convocarea unui referendum pe tema aderării României la Zona Euro, dar a arătat că nu se pune problema ca acesta să fie organizat acum. Termenul avansat de premier este 2017-2018.

04 iun. 2015, 07:38
Victor Ponta: Referendumul pentru Zona Euro, posibil în 2017-2018. Nu am discutat cu preşedintele

Victor Ponta a precizat că, după ce preşedintele Klaus Iohannis va organiza  consultări cu Paralmentul, BNR, sindicate şi patronate, va trebui făcut un grup tehnic, care să întocmească un TO DO LIST:  ce paşi trebuie făcuti pentru a indeplini toate condiţiile cerute de tratate pentru a deveni membri ai Zonei Euro.

Ponta a reluat ideea organizării unui referendum, înainte de aderarea care va avea loc în 2019, însă a precizat că nu a discutat pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, cel care trebuie să convoace referendumul. 

„Eu cred ca românii sunt pro-europeni şi cred ca vor fi si pro-euro, cu condiţia să îi informăm bine, ce înseamnă chestiunea aceasta.  Nu am discutat cu presedintele, ideea referendumului a apărut in discutia publică, nu este ideea mea. Dar cu siguranţă nu se pune problema să avem acum. O sa vedem, în 2017 – 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică si va fi o decizie politică atunci. Mai avem vreo trei ani până atrunci”, a spus Ponta.

Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul va organiza un referendum cu privire la aderarea României la Zona Euro dacă se va impune din punct de vedere politic, precizând că termenul obiectivului rămâne 1 iulie 2019, când România va prelua preşedinţia Uniunii Europene.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Guvernul ar putea organiza un referendum de aderare a României la zona euro