Victor Ponta: „România nu mai are niciun vecin prieten”

Victor Ponta a vorbit în exclusivitate la România TV despre situaţia dificilă în care se află ţara noastră. Fostul premier este de părere că România are cei mai slabi conducători şi că am ajuns să nu mai avem niciun vecin prieten.

20 nov. 2016, 20:19
Victor Ponta: „România nu mai are niciun vecin prieten”

Victor Ponta a declarat în direct la România TV că România este o ţară distrusă şi că ne aflăm într-o situaţie la fel de rea ca cea din anul 1940. Acesta a mai spus că este pentru prima dată când nu mai avem nicun vecin prieten.

„România nu e rupta, ci e distrusa. Eu cred ca România se află in 2016 nu din vina noastra neaparat, dar se afla intr-o situaţie la fel de rea ca in 1940. E prima data cand nu mai avem niciun vecin prieten. Turcia are deja o relaţie foarte buna cu Rusia si foarte proasta cu NATO. Ungaria e de mult intr-o relatie foarte buna cu Rusia, iar cea mai mare pierdere e Moldova. Guvernul de la Chisinau a fost facut in toate felurile de la Bucuresti”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit şi despre gândul pe care l-au avut românii când l-au ales pe Iohannis ca preşedinte.

„Românii ziceau asa: il avem pe Iohannis si ne va fi bine cu Germania. Germania si-a anuntat viitorul presedinte si e domnul Steinmeier…un om pe care il respect foarte mult. Nu mai traim la noi in curte, e o lume mai deschisa si curtea vecinului conteaza foarte tare.”

Mai mult, Victor Ponta a adus noi acuze la adresa actualilor conducători ai României.

„Avem cei mai slabi conducatori, un domn Iohannis care habar nu are nimic si nu a invatat nimic si un domn Ciolos care e mai degraba bruxelez”, a spus Ponta.