Victor Ponta: România nu se află în pericol. Nu este nevoie de mobilizarea rezerviştilor VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, că evenimentele din Ucraina nu conduc la un pericol pentru România ca ţară şi pentru cetăţenii români. Totodată, premierul a spus că nu se pune problema mobilizării rezerviştilor.

05 mai 2014, 10:31

„Cetăţenii României şi România ca ţară nu se află în nici un pericol actual şi nu există nici o ameninţare la adresa cetăţenilor României”, a declarat Victor Ponta la finele unei şedinţe la sediul Ministerul Apărării Naţionale, la care au participat responsabili din domeniul securităţii naţionale de la nivel guvernamental.

Ponta a arătat că escaladarea crizei ucrainiene nu impune creşterea considerabilă a numărului de militari români prin chemarea sub arme a rezerviştilor. „Infirm orice discuţie publice legate de mobilizarea rezerviştilor şi recrutarea tinerilor. Nu este necesar, nu se doreşte şi nu este nevoie de aşa ceva”, a precizat şeful Guvernului.

Totodată, premierul român a reiterat sprijinul ţării noastre faţă de Ucraina şi Republica Moldova. „Am transmis pe toate canalele oficiale mesajul de sprijin şi solidaritate totală cu Ucraina şi Republica Moldova”, a mai spus Ponta.


loading...
Partenerii noștri