Victor Ponta: România nu se află în pericol. Nu este nevoie de mobilizarea rezerviştilor VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, că evenimentele din Ucraina nu conduc la un pericol pentru România ca ţară şi pentru cetăţenii români. Totodată, premierul a spus că nu se pune problema mobilizării rezerviştilor.

05 mai 2014, 10:31
Victor Ponta: România nu se află în pericol. Nu este nevoie de mobilizarea rezerviştilor VIDEO

„Cetăţenii României şi România ca ţară nu se află în nici un pericol actual şi nu există nici o ameninţare la adresa cetăţenilor României”, a declarat Victor Ponta la finele unei şedinţe la sediul Ministerul Apărării Naţionale, la care au participat responsabili din domeniul securităţii naţionale de la nivel guvernamental.

Ponta a arătat că escaladarea crizei ucrainiene nu impune creşterea considerabilă a numărului de militari români prin chemarea sub arme a rezerviştilor. „Infirm orice discuţie publice legate de mobilizarea rezerviştilor şi recrutarea tinerilor. Nu este necesar, nu se doreşte şi nu este nevoie de aşa ceva”, a precizat şeful Guvernului.

Totodată, premierul român a reiterat sprijinul ţării noastre faţă de Ucraina şi Republica Moldova. „Am transmis pe toate canalele oficiale mesajul de sprijin şi solidaritate totală cu Ucraina şi Republica Moldova”, a mai spus Ponta.