Victor Ponta: România, pe drumul cel bun din punct de vedere economic. Vezi analiza premierului

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook o analiză care îl face să afirme că "începutul de an 2014 ne arată nouă, românilor, că suntem, din punct de vedere economic, pe drumul cel bun".

17 mart. 2014, 15:48
Victor Ponta: România, pe drumul cel bun din punct de vedere economic. Vezi analiza premierului

Victor Ponta a arătat pe pagina sa de Facebook că veniturile bugetului consolidat au început anul 2014 cu o creştere de peste 10% în ianuarie.

„Evolutia din prezent este sustinuta in principal de majorarea cu 18% a incasarilor din TVA (un semn ca firmele romanesti contribuie la bugetul de stat, dar si ca institutiile responsabile cu colectarea acestor sume isi fac datoria!), precum si prin cresterea de aprox. 13% a incasarilor din accize”, scrie premierul.

Făcând o comparaţie între ianuarie 2014 şi ianuarie 2013, Victor Ponta arată că investiţiile straine au crescut cu 8% şi că Romania are excedent al balantei de plati de 388 milioane euro in ianuarie (cu 45% mai mare decat aceeasi luna din anul trecut).

Printre „bilele albe”, primul-ministru a mai identificat creşterea cu mai mult de 10% a producţiei industriale, creşterea cu 6% a consumului şi, în aceeaşi măsură, a exporturilor, în timp ce importurile au crescut cu doar 4,6%.

„Rata anuala a inflatiei – pentru necunoscatorii din opozitie care vorbesc despre cresterea preturilor din Romania, le reaminesc ca inflatia se refera exact la cresterea generalizata a preturilor! – a COBORAT in ianuarie la 1,06%, iar in februarie a atins UN NOU MINIM ISTORIC de 1,05%!”, mai arată Victor Ponta pe Facebook.