VICTOR PONTA: Românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun

Premierul Victor Ponta a salutat, duminică, marșul tinerilor care au pornit dinspre Chișinău spre București pentru a cere urgentarea procesului de reunificare dintre România și Republica Moldova.

12 iul. 2015, 07:41
VICTOR PONTA: Românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun

„Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acești tineri și gestul lor de azi!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

O mie de tineri, care au pornit pe jos din Chișinău spre București, vor mărșălui alături de cei care îi vor aștepta duminică, la ora 14,00, la Piața Universității, spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

„Tinerii din Marșul lui Ștefan cel Mare au plecat din Chișinău spre București duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Națională, și au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare și furtună, pentru a ajunge astăzi la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori”, relevă comunicatul difuzat sâmbătă.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, mesaj de ultimă oră pe Facebook: „Sunt foarte impresionat”