Victor Ponta s-a întâlnit cu ambasadorii Uniunii Europene la Bucureşti

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, o întâlnire de urgenţă cu ambasadorii statelor UE. Primul ministru a discutat cu diplomaţii despre situaţia politică din ţară.

05 mart. 2014, 14:44
Victor Ponta s-a întâlnit cu ambasadorii Uniunii Europene la Bucureşti

Potrivit România TV, Victor Ponta le-a explicat diplomaţilor UE motivele pentru care a survenit criza politică actuală, premierul argumentând că România nu are guvern instalat în funcţie din cauza refuzului preşedintelui Traian Băsescu de a semna decretele de numire ale noilor miniştri din cabinetul care a fost votat marţi de către Parlament.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu a ajuns „încă” la un acord cu președintele Traian Băsescu în privința numirii noilor miniștri.

Șeful Executivului s-a aflat la Palatul Cotroceni pentru a participa la învestirea lui Gabriel Oprea în funcția de ministru al Afacerilor Interne și vicepremier interimar. După ceremonie, Ponta a rămas circa 30 de minute la Cotroceni, potrivit Agerpres.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne, în fața președintelui Traian Băsescu. Oprea va fi şi vicepremier interimar.

Curtea Constituţională (CCR) va judeca sâmbătă, de la ora 10.00, sesizarea PDL şi PMP privind validarea Guvernului Ponta III.