Victor Ponta: Scopul reducerii CAS este de avea cât mai multe locuri de muncă la alb

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul unui interviu pentru Adevărul Live, că scopul principal al reducerii CAS este reducerea muncii la negru și crearea de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, prim-ministrul consideră că diminuarea poverii fiscale pentru angajatori este binevenită, mai ales în condițiile în care mediul de afaceri trebuie stimulat.

24 iul. 2014, 13:37
Victor Ponta: Scopul reducerii CAS este de avea cât mai multe locuri de muncă la alb

„Scopul reducerii CAS este de avea cât mai multe locuri de muncă la alb. Avem 1,5 mil. de oameni care nu lucrează la vedere. Nu există o singură soluție, problema este să mergem pe stick and carrot. Nu poți doar cu bâta, trebuie să vii și cu stimulentul. Îi spui celui care angajează costul și taxele pe care le plătesti scad, te stimulez în acest fel și de sanctionez dacă nu respecți regula”, a declarat Ponta.

Premierul a explicat că reducerea CAS va intra în vigoare cel mai târziu de la 1 ianuarie, asta în condițiile în care blocajul din partea lui Traian Băsescu nu va face posibilă reducerea CAS de la 1 octombrie.

Poate nu va fi 1 octombrie, cu tot blocajul prezidențial, dar de la 1 ianuarietrebuie să intre în vigoare. Eu vă garantez și dacă voi fi președinte că voi sprijini această măsură pentru că o consider necesară„, a explicat Victor Ponta.