Victor Ponta se află la egalitate cu Crin Antonescu în ultimul sondaj privind alegerile prezidenţiale

Victor Ponta se află pentru prima dată umăr la umăr cu Crin Antonescu la capitolul intenţie de vot a românilor pentru prezidenţiale. După ce luni de zile Ponta a fost peste liderul PNL în privinţa încrederii, acum a ajuns să fie aproape la egalitate cu acesta şi la voturile românilor pentru viitorul şef de la Cotroceni.

03 oct. 2013, 10:35

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, 19,8% dintre români l-ar vota pe Crin Antonescu. Surpriza vine însă de abia acum. Victor Ponta este foarte aproape de Antonescu şi are o intenţie de vot de 19,6%. Mihai Răzvan Ungureanu este pe locul al treilea, cu 6,5%. Traian Băsescu ar obţine 4,6% din voturile românilor, iar Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Dan Diaconescu – sub 4%.

Citeşte şi Sondaj INSCOP: USL rămâne în fruntea preferinţelor electoratului. PSD-UNPR, primii la europarlamentare

La capitolul încredere, guvernatorul BNR conduce în continuare. 49,9% dintre români spun ca au multă şi foarte multă încredere în Isărescu. Foarte aproape este Victor Ponta, cu 39%. Crin Antonescu, în schimb, are un procent de încredere în rândul românilor de 30,8%.

 

Pe de altă parte, PSD are un scor dublu în sondaje față de PNL, în privința intenției de vot la alegerile europarlamentare. Astfel, dacă acestea s-ar organiza săptămâna viitoare, PSD ar obține un procent de 39,1. În schimb, PNL ar lua doar 20,6%. PDL are, potrivit sondajului, o intenție de vot la europarlamentare de aproape 15%, în timp ce Partidul lui Dan Diaconescu, 6,6%. Partidul Mișcarea Populară ar obține un scor de 5,1%, la egalitate cu UDMR.

Citeşte şi Crin Antonescu: Am nevoie de PSD pentru prezidenţiale

Iar dacă săptămâna viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, USL ar obţine 57,5% din voturile românilor,  în timp ce PDL – 15,5%. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, pe un eșantion de 1.050 persoane, cu o marjă de eroare de plus/minus 3%.