Victor Ponta se întoarce în ţară vineri, după aproape o lună petrecută în Turcia

Victor Ponta se întoarce vineri în România, după ce în ultimele săptămâni s-a aflat în Turcia, unde a fost operat la genunchiul stâng şi a efectuat şedinţe zilnice de recuperare, informează surse politice, citate de România TV.

06 iul. 2015, 16:28
Victor Ponta se întoarce în ţară vineri, după aproape o lună petrecută în Turcia

Potrivit România TV, premierul Victor Ponta se întoarce vineri în ţară şi îşi va prelua toate atribuţiile, atât pe cele de premier, lăsate în sarcina vicepremierului Gabriel Oprea, numit prim-ministru interimar, cât şi pe cele de şef al PSD, unde locul i-a fost ţinut de Rovana Plumb.

Prim ministrul se află în Turcia unde, în 15 iunie, a suferit o operaţie la genunchi, iar de atunci este în perioada de recuperare. Liderii PSD au afirmat de mai multe ori că îl aşteaptă să se întoarcă din Turcia cât mai repede. În perioada următoare vor avea loc şedinţe la partid.

Citeşte şi: Sârbu: Cred că săptămâna aceasta Ponta ajunge acasă. Va reveni în fruntea tuturor funcţiilor pe care le are

Socrul premierului, Ilie Sârbu, a declarat luni că, cel mai probabil, Victor Ponta va sosi la Bucureşti la finalul acestei săptămâni. Atunci când îşi va relua toate atribuţiile, de premier şi şef la PSD, a anunţat senatorul PSD Ilie Sârbu.

Şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vorbit despre întoarcerea în ţară a premierului. Întrebat dacă operaţia la genunchi a premierului va fi decontată de Casa Naţională de Sănătate, ministrul a răspuns că „nu, bănuiesc că le suportă domnia sa”.