Victor Ponta a trimis Corpul de Control la fostul minister al lui Eugen Nicolaescu

Corpul de Control al Primului Ministru Victor Ponta va efactua un control la Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a dispus de asemenea un control la Institutul Cantacuzino. De altfel, directorul Institutului Cantacuzino a demisionat.

07 feb. 2014, 11:49
Victor Ponta a trimis Corpul de Control la fostul minister al lui Eugen Nicolaescu

Corpul de Control al primului ministru va efectua un control la Ministerul Sănătăţii, după ce reprezentanţii Institutului Cantacuzino au spus că vaccinul antigripal cu probleme a fost scos pe piaţă la presiunile făcute de Ministerul Sănătăţii, informează România TV. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat Curţii de Conturi să efectueze un control la Institutul Cantacuzino pentru a se vedea cum s-au cheltuit banii publici. 

Vineri, directorul Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici, a fost demisă, prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Citeşte şi Nicolăescu: Vaccinarea contra gripei se poate încheia

La conducerea Institutului Cantacuzino a revenit Radu Iordăchel, care fusese demis în iulie 2013, tot de către ministrul Eugen Nicolăescu, din cauza unor probleme de management. Acesta a fost repus în funcţie după ce a câştigat în instanţă supendarea ordinului prin care a fost demis, până la judecarea cererii acestuia de anulare a dispoziţiei ministrului Sănătăţii.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.