Victor Ponta şi Alina Gorghiu, ceartă pe alocaţiile pentru copii

După ce Alina Gorghiu a greşit, într-o emisiune la Realitatea TV, cuantumul alocaţiei pentru copii, a izbucnit un duel pe reţelele de socializare cu premierul Victor Ponta pe tema valorii reale a alocaţiei.

17 mart. 2015, 19:09
Victor Ponta şi Alina Gorghiu, ceartă pe alocaţiile pentru copii

Avem un proiect care spune că indemnizația pentru copii, care este de 46 de lei, adică de 10 euro, ar fi trebuit mărită, conform unui proiect, nici nu are importanță ca e al liberalilor, la 200 de lei„, a declarat, luni seara, Alina Gorghiu la Realitatea TV, mărind cuantumul alocaţiei, fie din neatenţie, fie din necunoaştere, cu 4 lei, faţă de cei 42 de lei, cât este valoarea reală.

Victor Ponta şi-a spus că este o ocazie bună să o ironizeze pe lidera liberalilor. „Greşeala doamnei Gorghiu nu e gravă! Grav că nu ştie că s-a dublat la 84! Şi nu ştie cât ar costa bugetul daca se fac 200!„, a scris Ponta pe Twitter.

Postarea lui Ponta a scos-o pe Gorghiu din încurcătură şi i-a dat muniţie pentru un contraatac pe facebook. „Dl Victor Ponta susține, în scris, pe Twitter, că Guvernul a dublat alocația pentru copii. Fals. Nu a dublat alocația pentru copii, aceasta este tot 42 de lei. Guvernul a majorat nu alocațiile copiilor, ci pe ale familiilor, nu pentru toate, ci doar în cazul acelora care au un venit net lunar de pana la 530 de lei pe membru de familie. Această informație falsă, aruncată de dl Ponta în spațiul public, este dovada că Prim-ministrul României nu se poate opri în a minți populația României. Una este să greșești o cifră, este omenește, alta este manipularea, mai ales într-un subiect atât de sensibil social. Sute de mii de români vor trăi acum cu speranța că de luna viitoare vor primi de la poștă alocații dublate pentru copiii lor. Este o bătaie de joc, dl Victor Ponta a depășit și ultima barieră a cinismului. Nu mă aștept ca dl Victor Ponta să retracteze”, a scris Gorghiu.