Victor Ponta, de Ziua Pompierilor: Vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceţi în fiecare zi

Prezent la ceremonia organizată astăzi de Ziua Pompierilor, pe bulevardul 13 Septembrie din Capitală, premierul Victor Ponta a ținut un discurs în fața pompierilor din întreaga țară, mulțumindu-le pentru sacrificiile pe care le fac în fiecare zi.

13 sept. 2014, 08:01
Victor Ponta, de Ziua Pompierilor: Vă felicit și vă mulțumesc pentru ceea ce faceţi în fiecare zi

Prim-ministrul a subliniat că pompierii își merită locul de frunte alături de Armată și Biserică.

„Vreau să mă alături celor care astăzi vă felicită şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi în fiecare zi, ceea ce faceți atunci când noi toţi ceilalţi ne odihnim – noaptea, în weekend-uri. Faptul că populația României știe că există întotdeauna ofițeri, subofițeri, oameni care veghează și pot să intervină în orice necaz este un serviciu esențial pe care îl faceți acestei țări. Vreau să vă mulțumesc în această zi specială pentru tot ceea ce ați făcut și veți face în continuare.

Ne amintim momentele cele mai importante, de jertfă, aşa cum a fost şi acea zi din 1848 pe care o sărbătorim acum ca Ziua Pompierilor. Însă eu ştiu foarte clar care este activitatea dvs. dincolo de camere de luat vederei şi pentru toate aceste lucruri cred că meritaţi recunoştinţa și aprecierea opiniei publice. Vă meritați acest loc de frunte, alături de Armată și Biserică”, a declarat premierul.

Victor Ponta a mai afirmat că Executivul a sprijinit Pompierii prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin înființarea Departamentul pentru situații de urgență sub coordonarea lui Raed Arafat.

„Facem de fiecare dată eforturi pentru a vă asigura drepturile salariale, condițiile de muncă, infrastructura de care aveţi nevoie. În toate momentele dificile, când am mers la inundaţii, la zăpezi, v-am găsit de fiecare dată acolo, făcându-vă datoria.

Cred că toate măsurile de reformă pe care le-am întreprins – Departamentul pentru situații de urgență înființat în cadrul MAI și condus de către domnul doctor Arafat, care vă ajută să lucrați împreună cu Ambulanța, cu SMURD, reprezintă un uriaș pas înainte.

În numele Guvernului şi românilor, vă mulțumesc pentru tot ce faceţi și vă felicit de ziua dumneavoastră!”, s-a adresat Victor Ponta pomipierilor prezenții la ceremonie.