Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pentru achiziţionarea a DOUĂ AVIOANE

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta analizează achiziţia unor aeronave pentru a putea fi folosite la deplasările interne şi, mai ales, externe. 

10 mai 2015, 15:36
Victor Ponta şi Klaus Iohannis, discuţii pentru achiziţionarea a DOUĂ AVIOANE

Administrația Prezidențială este în discuții cu Guvernul pentru cumpărarea a două avioane.  

Primele vizite externe ale proaspătului președinte al României au fost făcute fie prin TAROM, fie cu avioane private. După ce Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles, la Consiliul European cu o aeronavă privată, consilierul său, Dan Mihalache, a declarat: „E absolut anormal să nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba pe fostul președinte de ce a ajuns România în starea în care practic nu are. (…) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când văd că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un orizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară”. 

Potrivit Adevărul, pe termen lung Cotroceniul vrea două avioane, unul mai mare și unul mai mic, de rezervă. Decizia aparține însă Guvernului. Între timp, negocierea dintre palate a fost redeschisă, fapt confirmat de Administrația Prezidențială pentru sursa citată: „Cu privire la viziunea pe termen lung a instituţiei pentru simplificarea situaţiei zborurilor speciale, vă transmitem că Administraţia Prezidenţială are o poziţie definitivată privind formatul de operare a zborurilor speciale. Un dialog pe această temă a fost iniţiat cu reprezentanţi ai Guvernului României”.