Victor Ponta spune adevărul. Motivul pentru care SIIJ trebuie desființată: ‘Portocală a început să plângă că este abuzat’

Victor Ponta a comentat în mod ironic decizia Comisiei de la Veneția după ce instituţia a precizat, într-un răspuns pentru Guvernul României, că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiției trebuie desființată cât mai urgent.

05 iul. 2021, 18:51
Victor Ponta spune adevărul. Motivul pentru care SIIJ trebuie desființată: ‘Portocală a început să plângă că este abuzat’

Victor Ponta spune adevărul.  ”M-au ținut atâția ani în tribunale de drag. Nu mai am dosare, m-au achitat judecătorii și de asta trebuie să se desființeze Secția. Acum am înțeles ce useriștii le fac dosare peneliștilor. Să le facă, dacă le place! Portocală (n.r. fostul procuror Mircea Negulescu) a început să plângă, eu sunt parte în dosar, că este abuzat de SIIJ.”, a precizat Victor Ponta, luni, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Victor Ponta spune adevărul. Motivul pentru care SIIJ trebuie desființată: ‘Portocală a început să plângă că este abuzat’

Senatorul PNL Iulia Scântei arată că răspunsul Comisiei de la Veneţia confirmă că demersul liberalilor privind eliminarea superimunităţilor pentru magistraţi a fost unul corect şi face apel la colegii de coaliţie să găsească grabnic un punct de vedere comun astfel încât toate recomandările Comisiei să fie incluse în proiectul privind desfiinţarea Secţiei speciale, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Clotilde Armand l-a reclamat Inspecţiei Judiciare pe procurorul SIIJ care anchetează posibila fraudă de la alegerile din sectorul 1: „Nu mor caii când vor câinii”
„Răspunsul Comisiei de la Veneţia confirmă că demersul meu ca preşedinte al Comisiei Juridice şi al colegilor mei senatori PNL a fost corect, propunând eliminarea superimunităţilor acordate magistraţilor prin forma legii adoptate de Camera Deputaţilor. Avizul acordat de deputaţi în favoarea CSM la trimiterea în judecată a procurorilor sau judecătorilor pentru orice fapte penale, inclusiv cele de corupţie, nu este conform cu standardele europene în materia răspunderii magistraţilor. Am încredere că în cel mai scurt timp coaliţia parlamentară va convoca o sesiune parlamentară extraordinară la Senat, pentru ca SIIJ să fie desfiinţată cât mai curând. Fac, în acelaşi timp, apel la colegii de coaliţie pentru găsirea grabnică a unui punct de vedere comun, astfel ca toate recomandările Comisiei de la Veneţia să fie incluse în formula pe care o vom adopta la Senat. Sper, de asemenea, ca toţi partenerii din majoritatea parlamentară să ajungă la un punct de vedere comun, astfel ca unul dintre cele mai importante puncte din programul de guvernare să fie îndeplinit, odată cu desfiinţarea controversatei Secţii speciale”, a scris senatorul PNL, luni, pe Facebook.

Citeşte şi: Stelian Ion: „SIIJ are zilele numărate; am propus o sesiune extraordinară pentru a vota legea”