Victor Ponta: Susţin Guvernul PSD şi să nu ne facem de râs singuri. Guvernul este al României, nu al Teleormanului

Victor Ponta a declarat marţi că el susţine Guvernul PSD şi a spus că social-democraţii nu ar trebui să se facă de râs singuri dându-şi jos propriul Cabinet. Ponta a precizat că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nici pe persoană fizică şi că, în opinia sa, nu sunt decât motive personale pentru schimbarea premierului.

13 iun. 2017, 08:25
Victor Ponta: Susţin Guvernul PSD şi să nu ne facem de râs singuri. Guvernul este al României, nu al Teleormanului

”Guvernul Grindeanu să îşi continue activitatea şi să nu ne facem de râs. După ce anul trecut ne-am făcut de râs – PSD vorbesc, eu nu, că nu am votat – susţinând Guvernul Cioloş, acum nu vreau să ne facem de râs că ne dăm jos Guvernul nostru PSD”, a declarat Victor Ponta, potrivit News.ro.

Întrebat dacă, în opinia sa, există motive pentru  ca Guvernul să plece, fostul premier a răspuns: ”Nu. Niciunul. Motive personale, dar motivele personale în politică sunt foarte greşite când le aplici”.

În legătură cu faptul că Guvernului i se reproşează nerealizarea programului de guvernare, Ponta a replicat: ”Hai, dom’le, să fim serioşi”.

Întrebat în continuare ce se poate face dacă premierul refuză să demizioneze, deputatul PSD a spus: ”Să se obişnuiască cu ideea că Guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică şi că guvernul trebuie să facă treabă pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniştrii, să-i schimbe pe miniştrii care nu sunt buni”.

Victor Ponta a spus că el susţine Guvernul.

”Ştiţi ce era haios? Prin februarie-martie, mi se spunea că nu susţin Guvernul. Eu susţin Guvernul, văd că alţii îl atacă”, a adăugat el.

Întrebat dacă un nou guvern psd ar mai avea aceeaşi credibilitate, Ponta a răspuns negativ: ”Categoric nu, şi nu ar mai avea aceeaşi credibilitate PSD, care îşi dă jos propriul Guvern. Unde aţi mai auzit aşa ceva? La PNŢCD, nu? În 1999. Păi noi suntem PNŢCD, ce e asta?”.

Chestionat în continuare dacă mai este cale de întors, fostul premier a replicat: ”Da, simplu. Miniştrii care nu şi-au făcut treaba şi pe care oricum nu i-a pus Grindeanu, i-a pus domnul Dragnea pe miniştrii care nu şi-au făcut treaba, îi schimbă cu unii mai buni. Eu sunt de părere că orice schimbare e bună dacă aduci pe cineva mai bun. Dacă aduci pe unul mai rău, mai bine lasă-l pe ăla”.

”Eu susţin guvernul PSD şi susţinem să nu facem de râs singuri”, a subliniat Ponta.

Citeşte şi: Criză politică, cadou de ziua preşedintelui: Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, premierul refuză