Victor Ponta transmite condoleanţe premierului francez după ATACUL TERORIST de la Paris

Un atac terorist a avut loc, miercuri dimineaţa, asupra publicaţiei săptămânale de satiră şi umor, Charlie Hebdo, din Paris, soldat cu moartea a 12 persoane, dintre care opt sunt jurnalişti. Primul-ministru Victor Ponta a adresat omologului său francez, Manuel Valls, o scrisoare în care îşi prezintă indignarea şi tristeţea profundă cauzate de evenimentele din Paris.

07 ian. 2015, 18:54
Victor Ponta transmite condoleanţe premierului francez după ATACUL TERORIST de la Paris

Îmi exprim profunda indignare şi tristeţe la aflarea teribilei veşti despre atacul de la redacţia Charlie Hebdo care a provocat moartea a 12 persoane şi rănirea gravă a altora.

România condamnă cu fermitate flagelul terorismului și orice act de violență care pune în discuție libertatea de exprimare și valorile democrației. Vreau să transmit atât familiilor victimelor redacției Charlie Hebdo, precum și poporului francez cele mai sincere condoleanțe și compasiunea poporului român. Gândurile mele se îndreaptă deopotrivă către cei care au fost răniți în acest atac de nejustificat și intolerabil, dorindu-le o însănătoșire grabnică”, a scris premierul Victor Ponta într-o scrisoare transmisă omologului său francez, Manuel Valls.

VEZI ŞI Atentat TERORIST la paris. Cele mai ŞOCANTE caricaturi apărute în Charlie Hebdo GALERIE FOTO

Şi ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea a trimis o scrisoare de condoleanţe omologului francez, Bernard Cazeneuve, pentru victimele atentatului.

Domnule ministru, Drag coleg,

Am aflat cu profund regret vestea tragicului atentat terorist de la sediul redacției publicației franceze Charlie Hebdo care s-a soldat cu victime printre concetățenii dumneavoastră. În aceste momente grele, doresc să vă asigur, în calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de solidaritatea și sprijinul poporului român.

Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate, cărora le transmit sincerele mele condoleanţe. Acest act de o agresivitate extremă a fost îndreptat nu numai împotriva reprezentanților presei ci și a forțelor de ordine chemate să contracareze acțiunile teroriste din zonă. Moartea polițiștilor francezi reflectă încă o dată angajamentul, curajul și asumarea cu riscul vieții a îndeplinirii rolului de apărători ai cetățenilor în fața amenințărilor de orice natură.
Pierderile de vieţi omeneşti și impactul dureros resimțit de poporul francez la momentul atentatului ne-au arătat încă o dată dimensiunea violentă și îngrijorătoare a fenomenului terorist.

Vă asigur, domnule ministru, că suntem alături de dumneavoastră în toate demersurile legate de combaterea cu fermitate a acestui flagel care pune în pericol esenţa democraţiei şi a civilizaţiei. Vă rog să primiţi, domnule ministru, expresia profundei mele compasiuni„, a transmis ministrul Gabriel Oprea în scrisoarea către ministrul de interne al Republicii Franceze.

12 persoane au murit într-un atac armat, miercuri, la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, aflat în Paris, iar alte 11 au fost rănite, între care patru sunt în stare gravă. Charlie Hebdo este o revistă de satiră care a publicat, în 2012, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mohammed. Alerta teroristă a fost ridicată la cel mai înalt nivel, în zona Parisului. Poliţia îi caută pe cei trei atacatori.

CITEŞTE ŞI Atentat terorist la Paris: Zeci de mii de oameni demonstrează împotriva atacului criminal de la Charlie Hebdo


loading...