Victor Ponta: Udrea a trimis nişte interlopi să mă huiduie

Victor Ponta a afirmat sâmbătă seară că cei care l-au întâmpinat cu huiduieli în Gara de Nord au fost nişte 'interlopi' cu 'tatuaje şi muşchi', trimişi de Elena Udrea. 

24 mai 2014, 19:55
Victor Ponta: Udrea a trimis nişte interlopi să mă huiduie

VICTOR PONTA a explicat că în cursul dimineţii a fost la Porţile de Fier şi apoi la Craiova de unde s-a întors cu trenul. 

‘Între timp, s-a întâmplat incidentul de la Constanţa, pe care eu l-am aflat, evident, de la presă şi imediat l-am şi condamnat. M-a întrebat presa, într-una din gări (..) cum comentaţi şi am spus, indiferent de antipatia faţă de preşedintele Băsescu, e condamnabil, nu e normal aşa ceva, trebuie să plătească omul acela. Între timp, doamna Udrea a dat un comunicat că să ne fie ruşine – vă daţi seama, eu, în tren, îi trimiteam lui Traian Băsescu un om care înţeleg că l-a scuipat şi a trimis nişte interlopi să mă huiduie’, a spus Ponta la Antena 3. 

VICTOR PONTA a mai adăugat că cei care l-au contestat în Gara de Nord nu păreau a fi turişti, pentru că nu aveau bagaje, ci mai degrabă nişte profesionişti angajaţi să îl huiduie.

‘I-am şi întrebat pe băieţii aceia – că nu aveau bagaje, dacă erau nişte călători din Gara de Nord nemulţumiţi de Ponta, ‘domne, plec la Bihor sau la Oradea şi vroiam să te huidui’. Au venit nişte domni bine hrăniţi, cu muşchi, cu tatuaje, foarte profesionişti, s-au urcat şi-au plecat acasă’, a comentat premierul. 

VICTOR PONTA  a adăugat că nu l-a deranjat incidentul din Gară. 
‘Pe mine nu m-au derajat lucrurile acestea, că te huiduie lumea- te şi aplaudă te şi huiduie, doar că ideea e următoarea: chiar n-am nicio legătură şi n-aş organiza niciodată în niciun fel un episod precum cel de la Constanţa, iar gândirea lor, gândirea doamnei Udrea – dacă se întâmplă ceva domnului preşedinte Băsescu, dacă se împiedică, e din cauza noastră, trimit ei nişte bătăuşi ca cei de la Nana să ne facă ceva, e o gândire paranoică de-a dreptul. (..) Eu întâmplător am copilărit la Gara de Nord. În acea zonă am stat 20 de ani, nu mă supăr de aşa ceva ‘, a conchis premierul.

VICTOR PONTA ÎL VEDE PREMIER PE TĂRICEANU

VICTOR PONTA a declarat sâmbătă, la Antena 3, că, în cazul refacerii USL, cu Călin Popescu Tăriceanu preşedinte al PNL, ideea unui tandem cu acesta i s-ar părea mai consistentă şi că nu îi e greu să-l vadă din nou pe Tăriceanu prim-ministru.

Întrebat când îşi va anunţa candidatura pe preşedinţie, VICTOR PONTA a răspuns: ‘În mod sigur nu putem vorbi de candidat înainte de a şti dacă se reface USL-ul. Dacă se reface, noi avem un acord care este încă valabil la Tribunal. Acum, plecând domnul Antonescu din alianţă, vedem dacă se va reface, dacă va fi domnul Tăriceanu liderul PNL-ului, desigur, ideea unui tandem are mult mai multă consistenţă’. 

Chestionat dacă există şi posibilitatea unei rocade în sensul în care el ar candida la preşedinţie iar Tăriceanu ar deveni prim-ministru, Ponta a spus că nu-i e greu să-l vadă premier pe actualul preşedinte al Senatului.

‘Eu, pe domnul Tăriceanu, nu ştiu dacă îşi mai doreşte, dar să-l văd încă o dată prim-ministru nu mi-e greu. Pe Crin nu-l vedeam niciodată prim-ministru şi asta ştie şi el. Asta nu e un atac. Nu şi-a dorit şi nu a vrut şi nu-l interesează funcţia de prim-ministru. Trebuie să ai şi o anumită structură aplicată asupra economiei, administraţiei, pe care Crin nu o are’, a precizat Ponta.

VICTOR PONTA, atac la Traian Băsescu

VICTOR PONTA a  mai declarat, sâmbătă, că România nu va avea drept de vot la Consiliul European care va avea loc marţi la Bruxelles, deoarece ţara noastră va fi reprezentată de preşedinte şi nu de prim-ministru. 

‘Marţi, este o primă reuniune a şefilor de Guvern din Uniunea Europeană ca să discute pe cine propune Consiliul mai departe Parlamentului preşedinte al Comisiei, pe Jean Claude Juncker sau pe Schulz. Conform regulamentului Uniunii Europene şi legii naţionale din România, şeful Guvernului este cel care propune şi preşedintele Comisiei şi comisarul român. Marţi, Traian Băsescu va merge fără să aibă, practic, drept de vot. Deci România, din 28 de ţări, va fi cea care nu are drept de vot pentru că nu este şeful Guvernului’, a afirmat premierul.

VICTOR PONTA a mai precizat că preşedintelui îi va fi greu să negocieze pentru România, pentru că în noiembrie i se termină mandatul 

‘Este un lucru anormal pentru că, în funcţie de cine desemnezi şef al Comisiei, că e domnul Juncker, că e domnul Schulz, începi imediat cu persoana desemnată chiar înainte…îi spui domnule, ai votul României, dar atenţie, vreau un portofoliu important, vreau să păstrez agricultura..(..).ori asta domnul Băsescu nu poate să facă în primul rând pentru că nu e şeful Guvernului şi în al doilea rând pentru că toată lumea îi spune cum i-a zis Joe Biden: Îţi mulţumim, la revedere. Toată lumea ştie că, din noiembrie, când începe să funcţioneze noua comisie, domnul Băsescu nu mai e în funcţie’, a adăugat VICTOR PONTA.