Victor Ponta, un ultim apel pentru liberali: Vreau ca PNL să rămână pe toate funcţiile pe care le deţine

Primul-ministru Victor Ponta a adresat, pe Facebook, un mesaj simpatizanţilor partidelor din USL, prin care reiterează propunerea ca liberalii să ocupe toate posturile care li se cuvin în Guvern şi să continue guvernarea comună cu social-democraţii.

24 feb. 2014, 08:43
Victor Ponta, un ultim apel pentru liberali: Vreau ca PNL să rămână pe toate funcţiile pe care le deţine

„Am un mesaj pentru toţi alegătorii PNL şi USL: vreau ca PNL să rămână pe toate funcţiile pe care le deţine, vreau să fie alături de mine, să îl dăm jos pe Traian Băsescu şi să guvernăm ţara”, scrie Victor Ponta pe reţeaua de socializare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că va convoca marţi Delegaţia Permanentă a PNL şi le va cere miniştrilor să iasă din Guvern în cazul în care nu primeşte un răspuns din partea PSD.

Crin Antonescu a precizat că, dacă nu primeşte un răspuns de la premierul Victor Ponta până marţi, miniştrii liberali vor demisiona.

„Le voi cere miniştrilor PNL să iasă din Guvern dacă nu primesc un răspuns până marţi. Delegația permanentă PNL va fi convocată marți seară dacă nu primim un răspuns din partea PSD. Problema este că dacă nu pune miniștrii luni sau marți, noi nu suntem interesați într-o prelungire ultra-artificială a acestei crize”, a declarat preşedintele PNL.

El a declarat că liberalii nu-şi doresc ruperea USL şi a Guvernului.

„Am dat toate semnele că, în ciuda campaniei care s-a dezlănţuit şi se înteţeşte în anumite zone, noi nu vrem să rupem USL, acest Guvern. Noi vrem ca acest Guvern să funcţioneze normal”, a spus Antonescu.

Liderul liberal a făcut, duminică, o serie de declaraţii războinice despre colaborarea din interiorul USL şi a precizat că a făcut o ultimă concesie social-democraţilor, renunţând la a mai cere dizolvarea USD, coaliţie făcută de PSD, PC şi UNPR în vedere alegerilor europarlamentare.

Toto duminică, la Deva, Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat duminică un atac dur la adresa politicilor adoptate de către Victor Ponta în calitate de prim-ministru. Ţinte ale criticilor lui Antonescu au fost relaţia Guvernului cu Parlamentului, amânarea unor măsuri economice, numirea procurorilor-şefi, politica externă şi acordarea banilor publici pe criterii clientelare.