Victor Ponta: Vom cere în CSAT demiterea directorului STS. Ne trebuie şi votul lui Traian Băsescu VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat, la România TV, că el şi miniştrii care sunt membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Ţării vor cere demiterea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş. Cum deciziile în CSAT se aprobă unanim, va fi nevoie şi de acordul preşedintelui României.

23 ian. 2014, 17:41

Victor Ponta a afirmat că responsabilitatea pentru modul în care au intervenit autorităţile după accidentul aviatic din Munţii Apuseni revine ROMATSA, STS şi „cel mai puţin” Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă la nivelul ROMATSA au fost făcute demiterile necesare, schimbările la vârful STS au nevoie de acordul CSAT, a precizat premierul.

„Avionul trebuia să fie tot timpul urmărit de ROMATSA. Când este vorba de identificarea unui apel la 112, serviciul este gestionat de către STS. Identificarea locului exact trebuia făcută mult mai repede (…) Apelul la 112 este obligaţia STS, care este singura instituţie ce are şi capacitatea tehnică”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă va cere demiterea lui Opriş în CSAT, prim-ministrul a răspuns: „În mod sigur vom solicita acest lucru, conform legii, de către o treime din membrii CSAT”. Ponta a refuzat să facă vreun pronostic legat de poziţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de această chestiune. „Nu poate fi demis şeful STS doar prin votul meu şi al miniştrilor. Trebuie şi votul preşedintelui”,

 


loading...