Victor Ponta: Vreau să rămân prim-ministru până în 2016, la alegerile parlamentare

Premierul Victor Ponta a declarat, în direct la Antena 3, că intenţioneză să rămână la conducerea guvernului până la finalul anului 2016, când vor avea loc alegeri parlamentare.

12 ian. 2015, 20:37
Victor Ponta: Vreau să rămân prim-ministru până în 2016, la alegerile parlamentare

„Vreau să rămân prim-ministrul până în 2016, până la alegerile din noiembrie 2016, căci cei care ne-au votat, au făcut-o ca să nu ne jucăm cu funcţiile. Am o responsabilitate faţă de mulţi oameni. Dacă plec, vin cei dinainte, că nu am văzut feţe noi, vin cei care au fost daţi afară de la guvernare. Vreau să termin mandatul de prim-ministru, de cinci ani, spunând că nu am tăiat niciun leu din pensii. Vreau să nu existe niciun om care să spună că a pierdut un leu la pensie”, a afirmat Victor Ponta.

Afirmaţiile premierului vin în contextul în care PNL intenţionează să depună o moţiune de cenzură pentru a răsturna Guvernul.

La începutul săptămânii trecute, co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşarea anticipatelor.

Conform Constituţiei, mecanismul de dizolvare a Parlamentului şi declanşare a alegerilor anticipate este determinat de respingerea solicitării de învestitură a două propuneri de Guvern.