Ponta, despre dosarul de la DNA: Prejudiciul nu există. Taxele lui Dan Şova către stat le-am plătit eu

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri seara la România TV că nu există niciun prejudiciu cauzat de Dan Şova statului român prin neplata taxelor pentru că, de fapt, acei 51.000 de lei de care se vorbeşte în dosar au fost achitaţi la stat de către el.

19 aug. 2015, 20:02
Ponta, despre dosarul de la DNA: Prejudiciul nu există. Taxele lui Dan Şova către stat le-am plătit eu

Premierul Victor Ponta a explicat că suma de 51.000 de lei, bani pe care Dan Şova nu i-a plătit statului, au fost, de fapt, plătiţi de către el.

Citeşte şi: Ponta: Reducerea TVA la 20% are cel mai bun impact economic

„Din expertiză, din tot ce s-a depus la dosar, DNA îl acuză pe Dan Şova că nu a plătit TVA şi taxe de 51.000 de lei, taxe cu mine. Din expertiză rezultă că aceste taxe le-am plătit eu. Deci statul nu e prejudiciat.

DNA zice că nu a plătit Şova, are dreptate, dar i-am plătit eu. Și procurorul, și eu, spunem același lucru(…) Nu e nicio controversă”, a explicat premierul la România TV

Întrebat dacă DNA a făcut un avuz în cazul său, premierul a replicat: „nu pot să comentez”

CITEŞTE ŞI: DNA: S-a pus SECHESTRU asigurator pe un apartament al premierului Victor Ponta

DNA a anunţat, miercuri, că prejudiciul produs de premierul Victor Ponta în Dosarul Turceni-Rovinari este de peste 51.300 de lei. La scurt timp, Ponta a reacţionat pe Facebook, susţinând că prezentarea de către DNA, ca urmare a expertizei, a sumei de 51 de milioane de lei ca prejudiciu în dosarul său reprezintă o manipulare.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Victor Ponta este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat miercuri la DNA, fiind citat în dosarul Rovinari — Turceni.