Victor Ponta, despre Liviu Dragnea: Când te cerţi cu toţi înseamnă că ai tu o problemă. Nu Iohannis are puterea, Dragnea o are

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat la România TV că stilul de a face politică al actualului lider PSD, Liviu Dragnea, este unul păgubos. El mai spune că nu există o problemă dacă te cerți cu un om, însă dacă sunt mai mulți atunci ai o problemă.
Filip Stan
03 mart. 2019, 20:07
Victor Ponta, despre Liviu Dragnea: Când te cerţi cu toţi înseamnă că ai tu o problemă. Nu Iohannis are puterea, Dragnea o are

„Doamna Firea e în lunga serie cărora domnul Dragnea le-a spus: te iubesc, ești prietenul meu. De când mi-am anunțat candidatura Liviu Dragnea spune că-s securist și trădător sau în toate felurile. Așa era și cu doamna Firea: la început cu trandafiri, apoi Grindeanu. Țineți mine ce-l iubea pe Grindeanu? Apoi l-a dat jos… Pe Tudose și toți ceilalți. E păcat stilul acesta. Dacă te cerți cu unul e ok, dar când te cerți cu toți înseamnă că ai tu o problemă”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta,  la România TV.

Despre OUG 7 şi OUG 114

„Am citit textul Ordonanţei 7 şi modificările şi nu pot să înţeleg de ce au dat ordonanţa. Dacă era proastă nu trebuiau să o dea. Dacă e bună de ce o retrag acum. Rămâne doar singurul lucru cerut de CSM, o chestiune legată de Institutul de magistratură. Ori ai dat ordonanţă proastă şi mai bine te consultai cu CSM cu procurori cu judecători,ori ordonanţa e bună şi de ce o retragi? Acea ordonanţă 114. A vorbit dl Tăriceanu mai devreme, dar sunt convins că şi el e împotriva acelei ordonanţe. Şi pe acea au dat-o între Crăciun şi Revelion şi o retrag. Impresia mea e că o lipsă de ocmpetenţă care duce la haos. Şi incompetenţa în guvernare afectează imaginea guvernului şi a partidului de guvernământ. Faptul că guvernarea e proastă o simte toată lumea şi dacă dai o măsură şi după aceea o iei înapoi. Asta e impresia cea mai proastă şi ne afectază pe toţi”, spune fostul premier.

Nu cred că îşi dă demisia Tudorel

Victor Ponta nu crede că îşi da demisia Toader Tudorel. „Cred că aici e o pregătire a unui război. Situaţia arată aşa: Dragnea are în martie audiera în apelul dosarului său, iar în aprilie, vă spune cineva care a avut necazuri juridice, în aprilie vor fi depoziţiile avocaţilor, iar în luna Mai va fi sentinţa. Probabil că ambele tabere se pregătesc. Dragnea dă o ordonanţă să nu ajungă în închisoare, Rezist se pregătesc de proteste împotriva vreunei ordonanţe şi se pregătesc pentru decizia Înaltei curţi în Aprilie, iunie cel mai târziu. Cine seamănă vânt culege furtună. Am condus 4 ani, am avut proteste, am făcut şi lucruri greşit, dar nu aţi văzut jandarmi bătând oameni şi nici oameni bătând jandarmi. Situaţia care după 10 august s-a tensionat ne afectează pe toţi. Eu fac parte din marea masă a românilor încerc să văd cine are dreptate. Dar tensiunea ac. care creşte ne afectează şi ne afectează la stabilitatea şi predictibiiltatea economică şi socială. E luna martie şi nu avem buget, nu mai vorbim azi că o să ne împrumutăm 135 miliarde de lei anul ăsta. Nu ajungem niciodată la buget. Stăm şi ne uităm la Dragnea şi la Rezist care din punctul meu de vedere nu au dreptate dar ne duc în acest conflict al lor pe noi toţi ceilalţi”.

Despre dosarul lui Kovesi

„Văd un singur lucru care mă dezamăgeşte şi mă supără. În 2016 am făcut campanie şi am spus dacă oamenii ne votează se vor lua măsuri legislative prin care cei care fac abuzuri să plătească. Suntem în 2019 nu s-a întâmplat nimic e acelaşi lucru. Ce mă deranjează e că abuzurile nu le mai face Băsescu, nu ştiu dacă le face Iohannis, Dragnea spune să pun eu procurorii şefi să fac eu. După care la anul va veni alt ministru al Justiţiei va schimba procurorii puşi de Dragnea. Nu ne oprim. Nu s-a făcut nimic în aceşti ani să pornim într-o societate civilizată şi nici nu se va face. Kovesi candidează la Bruxelles nu mă interesează ce se votează în P.E. Ce mă interesează este dacă în România evidentele greşeli şi abuzuri. Mă refer la oameni anchetaţi, acuzaţi şi apoi judecătorii au decis că sunt nevinovaţi. Oamenii acuzaţi, şi-au pierdut funcţiile, dar au suferit. Şi-au pierdut sănătatea. La mine să zic la partea ce mai dură a fost legată de familie. Au fost târâţi de Portocală şi de Onea care sunt bine mersi, sunt fericiţi Onea, Portocală şi Uncheşelu, care nu mai paradeşte la Ploieşti   că nu i-au ăcut dosar lui Dragnea că dacă făceau păţeau şi ei. Dna Kovesi nu ştiu dacă a învăţat sau nu, habar nu am am, nu ii duc dorul. Noi ceilalti am invatat un lucru de bun simt. Când politica intra in justitie e rau, cand justitia intra in politica e rau. Justitia trebuia sa faca dreptate”.

Cum ar arata o romania condusa de Kovesi?  „Eu nu as vota-o. Dar eu nu l-as vota nici pe Iohannis si nici pe Dragnea. Inca mai cred ca in noiembrie sa avem alta varianta. Acum avem de ales intre Dragnea si Iohannis. Ca in anii 2000 o sa vina sa il voteze sa nu iasa Dragnea. Sa reusim sa nu mai votam doar contra. Poate reusim sa avem un candidat pe care sa il votam pentru ce promite si ce are el de facut. Cine va fi presedinte, in decembrie va trebui sa faca un nou guvern ca asta nu mai are bani, unul incropit ca cel al lui Ciolos sau unul de oameni competenti. Basescu a  candiodat cu sa traiti bine si am trait groaznic de rau. Iohannis a avut Romania lucrului bine facut si am avut numai lucruri rele. Cred ca si el are sanse.

Si doamna Kovesi si Dragnea au acelasi film favorit. Am participat si eu la interviuri de promovare politica. La un procuror nu te intereseaza ce mananca. Eu am retinut ca isi doreste sa fie corecta, cu mine a fost incorecta. M-a mintit. Poate doar cu mine. Poate a gresit. Cu mine nu a fost corecta. Nu ma intereseaza. Ma intereseaza daca vrea sa faca politica, sa o faca, sa candideze. Politicienii sa nu mai incerce sa conduca procurorii si acestia sa nu mai faca politica cu dosare. Degeaba vorbim daca nu luam masuri institutionale. Aceasta intercalare politica-procurori, aceasta OUG 7 asta face amesteca si mai mult.

In 2016 eu am votat PSD, sunt dezamagit de Dragnea si Dancila. Nu imi place de Orban sau USR, trebuie o alternativa. De asta am crescut, oamenii au venit. Mai sunt niste oameni care m-au votat si au spus ca ei nu voteaza PSD. Al treilea lucru, o spun din nou. Pentru PSD nu protestele sunt problema ci ca nu au oameni competenti sa guverneze. Eu am strans partea de competenta. La anul va veni criza ca in 2010 si vreau sa ne pregatim cu o echipa de oameni cu proiecte care sa reuseasca sa iesim. In fiecare luna din Romania ies un miliard si jumatate de euro importuri fata de exporturi. Cumparam din alte tari cu banii din Romania. Nu sustinem economia Romaniei. M-am uitat la produse agroalimentare, Dumnezeu ne-a dat pamant, vreme buna, 1 miliard importam mancare decat exportam. Exportam porcul, dar importam salamul. Totuls se face pe datorie.

Unii nu ne baga in seama dar nu avem problemele lui Dragnea sau Codrin care merg cu bodyguarzi peste tot. Va dau exemplu. Am facut o adresa la Casa Nationala de Pensii. Sunt 28 de mii de contestatii ale pensionarilor. Am intrebat cate pe luna. E vorba de 28 de mii de fiinte. Lipsa de personal. Sunt un milion de bugetari. Daca angajezi fata, rude, baroni nu rezolvi problema. Teoretic e guvernare de Centru-Stanga. Firmele innebunesc. Daca nu se pricep da-i afara si angajeaza unii competenti. Da-i afara pe cei pe pile. Sunt multe alte lucruri ce tin de partea de competenta. Nimeni nu stie la 114 cum se calculeaza taxa aia pe energie, dar preturile au crescut.

Ma intreaba lumea ca de ce nu il critic. Iohannis nu face nimic de ce sa il critic. Nu Iohannis are puterea, Dragnea o are. Nu ma pricep sa il critic la schi. Cel care are puterea pe ala il critic. Nu vreau sa va ascund. In 2020 daca vom avea succes ma vad continuand lucruri in zona executiva. As fi vrut sa imi duc mandatul la sfarsit”, a conchis Ponta.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cele două băuturi care îți îmbunătățesc starea de spirit. Este vorba de ceaiuri pe care le găsești oriunde
Capital.ro
GHEORGHE DINCĂ a primit vestea chiar acum. Decizia luată în dosarul CARACAL
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
MApN scoate 5.000 de posturi la concurs! Cât vor câștiga românii care vor intra în armată?
Adevarul
Platforma de comerț Temu, acuzată de manipularea clienților. Psiholog: Se bazează pe cei care fac acele cumpărături din impuls
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Un celebru cuplu din România se iubea pe furiș. El își înșela partenera
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Anca Dumitra se retrage din Las Fierbinți! 'Nu o interesează acest aspect'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Ungurii ne umilesc din nou. Ungaria dă lecții României. Este o rușine fără margini
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'