Victoraş Micula a mai comis o aroganţă. A pornit pe străzi, cu maşina, însoţit de un leu şi înarmat cu o puşcă

Poliţia din Bihor a început o anchetă după ce Victoraş, fiul miliardarului, Micula s-a filmat cu un pui de leu în maşină şi a postat imaginile pe reţelele de socializare. Victoraş Micula mai apare într-un clip în care scoate o puşcă cu lunetă de geamul maşinii.

17 dec. 2018, 14:49
Victoraş Micula a mai comis o aroganţă. A pornit pe străzi, cu maşina, însoţit de un leu şi înarmat cu o puşcă

Potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, animale sălbatice pot fi deţinute de persoane fizice doar temporar, „în perioada de recuperare fizică„, şi doar după anunţarea direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.

În cazul în care animalul sălbatic nu poate fi reteritorializat, acesta va fi încredinţat unor rezervaţii specializate, în colaborare cu organizaţiile de protecţie a animalelor„, se precizează în lege. Totodată, potrivit actului normativ, este interzisă realizarea de materiale fotografice sau filmate cu animale sălbatice care nu se află libere în habitatul lor natural, cu excepţia grădinilor zoologice.

Victor Micula susţine, în schimb, că nu ştie nimic despre înregistrarea postată pe pagina sa de Instagram. „A fost un fake. Eu nu am niciun pui de leu. Mi-aduc aminte că am fost odată la circ şi m-am pozat cu unul, dar nimic mai mult. Am pui de lei, dar numai în bancnote„, a declarat Victoraş Micula.