Victoria’s Secret, sfârşitul unei ere. Faimosul brand a renunţat la „Îngeri” după aproape 25 de ani

Faimoasa casă de modă Victoria's Secret a renunţat oficial la "Îngerii" care i-au adus celebritatea, VS Angels urmând să fie înlocuite de femei inspiraționale, inclusiv sportive, antreprenoare sau activiste.

18 iun. 2021, 12:00
Victoria’s Secret, sfârşitul unei ere. Faimosul brand a renunţat la „Îngeri” după aproape 25 de ani

Între noile imagini ale Victoria’s Secret se află actrița Priyanka Chopra, activista şi modelul Valentina Sampaio, și jucătoarea fotbal Megan Rapinoe, care este și activistă pentru egalitatea de gen.

Știam că trebuie să schimbăm această marcă de mult timp. În acest moment, nu mai văd relevant acest concept din punct de vedere cultural„, a CEO-ul Victoria’s Secret, Martin Waters, pentru The New York Times.

În timp ce mulți sunt de acord cu Waters că „Îngerii” nu mai sunt relevanți în climatul cultural actual, există voci care susțin că înlocuitoarele „nu sunt ceea ce își doresc femeile”. „Ce agenție de PR a sugerat această mizerie? Femeile vor să arate ca îngerii. Nimeni nu vrea să arate ca Megan Rapinoe. Nimeni nu spune că nu este în valoroasă. Dar este o sportivă care nu are forme. Baza Victoria’s Secreet sunt femeile cu forme. Argumentul potrivit căruia ești mai bine reprezentat de un sportiv de Cupa Mondiale este ridicol de fals”, a postat pe Twitter Jessica O’Donnell, editor de social media.

Citeşte şi Bar Refaeli a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Suma imensă pe care modelul a ascuns-o de fiscul israelian

După sfârșitul anilor 1990 (conceptul de „Îngeri” a fost lansat în 1997), show-ul Victoria’s Secret a avut un rol puternic în definirea femeii sexy, dar în ultima perioadă acest lucru a fost criticat ca fiind depășit. Unele dintre cele mai cunoscute modele din lume – Gisele Bündchen, Tyra Banks sau Heidi Klum – au fost imaginea Victoria’s Secret în campaniile sale de marketing și prezentările anuale pe podium.

Citeşte şi Un model transgender, pe coperta Sports Illustrated