Victorie după fix 20 de ani. Detaliile unui succes istoric la handbal, împotriva Rusiei

Naţionala de handbal feminin a României a învins echipa Rusiei, campioană olimpică în 2016, după exact 20 de ani, ultimul succes în faţa rusoaicelor fiind consemnat tot la un Campionat European, în Danemarca, în 7 decembrie 1996.

07 dec. 2016, 20:50
Victorie după fix 20 de ani. Detaliile unui succes istoric la handbal, împotriva Rusiei

Pe 7 decembrie 1996, în grupa B a Campionatului European din Danemarca, România a învins Rusia, cu scorul de 29-26 (15-14), încheind competiţia pe locul 5, iar Rusia pe 7. Era doar a doua ediţie a Campionatului European, iar naţionala României a încheiat cu un bilanţ de patru victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere.

Rusia era şi atunci favorită în faţa României, avea deja 5-0 după doar cinci minute de joc, dar tricolorele conduse din teren de Mariana Târcă, actualul antrenor al Coronei Braşov, au revenit fantastic şi s-au impus, cu 29-26, Târcă reuşind 9 goluri. Antrenorii de atunci au fost Cornel Bădulescu şi Constantin Pilică Popescu.

Citeşte şi România, victorie senzaţională la CE de handbal feminin. Fetele au învins campioana olimpică, Rusia

După exact 20 de ani, România obţine o nouă victorie, de această dată la Campionatul European din Suedia, unde miercuri seară, trece de Rusia, de această dată aflată în postura de campioană olimpică, cu scorul de 22-17 (11-9). Principalele marcatoare au fost Neagu şi Buceschi, fiecare cu câte 7 goluri, dar MVP-ul partidei a fost declarată portarul Denisa Dedu, chiar eleva Marianei Târcă, handbalista reuşind 22 de intervenţii în poarta României.

În acest interval, cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori, iar Rusia este detaşat superioară, cu şapte victorii, înregistrându-se şi un rezultat de egalitate.