ROMANIA-UNGARIA. Tragedia URIAŞĂ din familia lui VICTOR PIŢURCĂ

ROMANIA-UNGARIA. The Guardian face o avancronica a meciului ROMANIA-UNGARIA. Jonathan Wilson, expert in fotbalul est-european, a realizat un material in care personajul principal este Victor Piturca.

10 oct. 2014, 14:08
ROMANIA-UNGARIA. Tragedia URIAŞĂ din familia lui VICTOR PIŢURCĂ

ROMANIA-UNGARIA. Jonathan Wilson, autor al volumului Behind the Curtain, in care vorbeste despre cele mai tari povesti ale fotbalului din Estul Europei, a aflat si istoria trista a familiei lui Victor Piturca.

ROMANIA-UNGARIA. Varul selectionerului, Florin Piturca, fost atacant in liga a doua la Turnu Severin, a murit din cauza unui atac de cord in decembrie 1978, chiar dupa un meci cu Metalul Bucuresti, in care reusise sa si marcheze. De suparare, tatal sau, Maximilian Piturca, a dormit timp de 16 ani in cripta pe care a construit-o in cinstea fiului sau!

ROMANIA-UNGARIA. „Mormantul baiatului a devenit casa pentru sotul meu pana in 1994, cand a murit si el”, povesteste Vasilica, singura supravietuitoare din familie.

ROMANIA-UNGARIA. Victor Piturca a evitat sa comenteze tragedia care i-a marcat profund familia. Selectionerul, prezentat de The Guardian ca element comun al ultimelor trei calificari ale Romaniei la turnee finale de campionat european, este considerat unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei. The Guardian le povesteste britanicilor si ca selectionerul Romaniei este poreclit Satana.

ROMANIA-UNGARIA. „Ultima apariție a României la un turneu final s-a consumat în 2008, după ce precedenta calificare data din anul 2000, ambele la Campionatul European. Legătura dintre acestea două și actuala calificare este una singură: „Satana…”. Victor Pițurcă este poreclit Satana: se îmbracă mereu doar în negru și la mașină are număr de înmatriculare cifrele 666″, menționează Jonathan Wilson.