Videanu şi-a pasat acţiunile pe care DIICOT pusese sechestru către soţie şi copil

Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, arată procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare a lui Videanu potrivit Agerpres.

31 ian. 2015, 09:56
Videanu şi-a pasat acţiunile pe care DIICOT pusese sechestru către soţie şi copil

Potrivit anchetatorilor, „rezultă cu evidenţă, din cronologia naturii şi destinaţiei celor 80 acţiuni, aparţinând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acţiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acţiuni la purtător”.

Transformarea acestora în acţiuni la purtător nu a modificat deţinătorul, ci numai natura lor, mai explică aceştia.

„Depunerea acţiunilor la purtător, deci momentul la care acestea nu mai aparţineau numitului Videanu Adriean, a avut loc la data de 4.10.2013 cu ocazia Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor. În acel moment, la acea dată, de 4.10.2013 din cele 160 acţiuni la purtător câte 50% au revenit numiţilor Videanu Andrei Valentin şi Videanu Diana Alexandra”, se arată în referat.

Procurorii susţin că, prin înstrăinarea acţiunilor, deşi se aflau indisponibilizate ca urmare a măsurii sechestrului, „inculpatul Videanu Adriean s-a situat deja în sfera infracţională”.
Bica şi Videanu au fost arestaţi sâmbătă dimineaţă, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi respectiv complicitate la această acţiune, pentru ridicarea sechestrului asupra acţiunilor menţionate.