VIDEO Amanta lui Dumitru Buzatu, leșin în timpul flagrantului. Ce implicare a avut „diva județului” în mita primită de baronul de Vaslui

Amanta lui Dumitru Buzatu a leșinat în momentul în care iubitul său a fost prins în flagrant cu mita de 1,25 milioane de lei. Femeia, care este cu aproape 40 de ani mai tânără decât baronul din Vaslui, a avut un rol cheie în intermedierea șpăgii colosale.

25 sept. 2023, 17:19
VIDEO Amanta lui Dumitru Buzatu, leșin în timpul flagrantului. Ce implicare a avut „diva județului” în mita primită de baronul de Vaslui

Amanta lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prins cu mită în valoare de nu mai puțin de 1,25 milioane de lei, a leșinat când a fost dată jos din mașină de mascați, la momentul flagrantului pus la cale de DNA. Cunoscută în Vaslui drept „diva județului” femeia a căzut din picioare atunci când a fost luată la rost de mascați.

Citește și: CTP îl demolează pe Dumitru Buzatu: „Guzganul gălbejit se consideră nevinovat, victima unei înscenări. Credeţi că va face vreo zi de puşcărie?“

Amanta lui Dumitru Buzatu a leșinat când iubitul i-a fost prins de DNA

Iubita în vârstă de 30 de ani a baronului din Vaslui a avut un rol cheie în intermedierea șpăgii de peste 1 milion de lei. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții și aranja întâlnirile ilegale. Tânăra era în mașină alături de un alt apropiat al lui Buzatu, Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui, în momentul în care președintele CJ Vaslui s-a întâlnit cu Emil Savin, afaceristul ce a aranjat flagrantul cu procurorii DNA.

Potrivit presei locale, Ana Maria Obreja a venit cu Dumitru Buzatu la ferma de la Cârja, locul stabilit pentru darea mitei, dar în mașini diferite. Politicianul a fost oprit de mascați, o mașină a acestora blocându-i drumul în față, iar din spate a venit o alta mașină. La vederea mascaților, femeia de 30 de ani a încercat să fugă, apoi i s-a făcut rău. A fost pusă la pământ de mascați, iar în acel moment a leșinat. Când s-a trezit, a văzut că iubitul său cu zeci de ani mai mare este percheziționat, potrivit vremeanoua.ro.

@aktual24Buzatu, filmarea integrala cu flagrantul♬ original sound – aktual24.ro

Femeia în vârstă de 30 de ani este șefa de cabinet a președintelui Consiliului Județean Vaslui. În anul 2018, când era secretara lui Dumitru Buzatu, amanta încasa un salariu lunar de circa 5.000 lei, sumă foarte mare pentru un loc de muncă din Vaslui, considerat cel mai sărac județ al României. În presa locală s-a speculat în mai multe rânduri faptul că între președintele CJ Vaslui și mai tânăra lui secretară este mai mult decât o relație strict profesională. Faptul că cei doi au o relație s-a aflat în momentul în care Dumitru Buzatu a divorțat de soția sa, senatoarea Gabriela Crețu, în anul 2015.

Dumitru Buzatu a continuat să aibă grijă de familia sa, ba chiar și-a păstrat și fosta soție în politică, fiind trimisă ca senatoare de Vaslui. Fiul celor doi a fost secretar de stat în Guvern, însă ambii și-au pierdut funcțiile odată cu flagrantul organizat de DNA. Gabriela Crețu a fost și ea percheziționată de procurori după ce fostul său partener a fost prins cu mita.

Fost profesor de marxism și leninism, Dumitru Buzatu e din 1992 în PSD şi de 30 de ani conduce județul Vaslui, cu un nivel de trai foarte scăzut. Baronul a reușit, însă, să facă avere aici. Anual, Dumitru Buzatu are un venit de peste 330.000 de lei, bazat pe salariu, pensie și indemnizația de la Parlament.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ponta dă verdictul în cazul șpăgarului Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce lua mită 1,25 milioane de lei: „Trebuie să stea la închisoare mulți ani și să fie dat exemplu, ca altora să le fie frică”