VIDEO: Avioanele ruseşti survolează Kievul. Stenograme incendiare despre „ţinte la altitudine joasă”

Autorităţile capitalei ucrainene au emis o avertizare de atac aerian, iar primarul Kievului, Vitali Klicico a interzis circulaţia pe timp de noapte.

24 feb. 2022, 20:15
VIDEO: Avioanele ruseşti survolează Kievul. Stenograme incendiare despre „ţinte la altitudine joasă”

Agenția NEXTA a publicat o înregistrare în care piloții ruși de lângă Kiev discută despre înălțimea la care să zboare, înregistrare obținută în jurul ore 16.00. Ei discută probleme tehnice legate de viraj, altitudine, precum și „ținte la altitudine joasă”.

A început războiul în Ucraina! Rusia atacă din toate direcțiile cu avioane, tancuri şi nave militare, sunt sute de oameni ucişi în bombardamente!
Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat un interzicerea circulației în capitala ucraineană de la ora 22:00 la 7:00, ora locală, potrivit unui anunț distribuit pe pagina sa oficială de Facebook, anunță Mediafax.

„Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7”, a scris Klitschko.

Alertă nucleară. Armata rusă a cucerit zona din jurul centralei de la Cernobîl, angajaţii au fost luaţi prizonieri de război
„Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate”, a adăugat el.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de stiripesurse.ro (@stiripesurse)

Tânără din Ucraina, dezvăluiri cutremurătoare: „Nu mai este combustibil pentru maşini, de mâine se închid şcolile”

Primarul din Kiev, Vitali Kliciko, a instituit restricţii de circulaţie întrew orele 22.00 şi 7.00 potrivit unei declaraţii distribuite pe pagina sa de Facebook. “Transportul public nu va funcţiona. Pe de altă parte, staţiile de meytrou vor fi disponibile non-stop  ca adăposturi”, a scris Kliciko.

“Cerem tuturor locuitorilor Kievului să se întoarcă la timp acasă. Dacă aveţi nevoie să circulaţi în perioada interdicţiei, ca angajaţi ai companiilor din infrastructura critică, va trebuie să aveţi documente de identificare”, a precizat el.

Vladimir Putin: „Ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. A fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit”
Preşedintele Vladimir Putin i-a avertizat pe liderii de afaceri din Rusia că trebuie să se aşteapte la „restricţii” asupra economiei, subliniind totuşi că statul a luat o „măsură necesară” lansând o ofensivă militară la scară largă împotriva Ucrainei.

În declaraţiile difuzate joi la televiziunea de stat, Putin a spus:

„Ceea ce am vrut să spun mai întâi – cel mai important lucru, să înţelegeţi cu toţii – ceea ce se întâmplă a fost o măsură necesară. Nu ne-au lăsat nicio şansă să acţionăm altfel. Au creat astfel de riscuri în sfera securităţii încât a fost imposibil să reacţionăm într-un mod diferit. Toate eforturile noastre au ieşit la zero. […] Au creat astfel de riscuri încât este greu de înţeles cum ar fi putut ţara noastră să continue să existe”, notează CNN.

Liderii americani şi occidentali au promis sancţiuni dure, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba îndemnând Occidentul să blocheze Rusia în sistemul internaţional de plăţi SWIFT. Putin a remarcat că Rusia rămâne parte a sistemului economic global, dar a avertizat cu privire la noi „restricţii” la adresa economiei şi a cerut afacerilor să lucreze „în solidaritate” cu guvernul.

„Mi se pare că partenerii noştri ar trebui să înţeleagă acest lucru şi să nu îşi pună sarcina de a ne împinge din acest sistem”, a spus Putin. „Cu toate acestea, din motive politice, aceste restricţii se vor întâmpla”. Preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe noi sancţiuni împotriva Rusiei în următoarea oră.